Som l’Escola les Bases

Som l’Escola les Bases, una escola de recent posada en funcionament situada a la ciutat de Manresa. Es tracta d’una escola d’una línia que va néixer el curs 2015-2016; així doncs, aquest curs hem iniciat l’Educació Primària.

Estem consolidant mica en mica la línia d’escola que va enfocada al treball per projectes i als ambients. El treball de la Xarxa de Competències Bàsiques ens dóna pas a reunir-nos per a reflexionar i avaluar la nostra pràctica, i prendre les decisions que ens ajuden a enfocar i a precisar la nostra línia metodològica. El terme “treball per projectes” és molt ampli i es pot entendre de moltes maneres diferents; nosaltres estem creant la que s’adequa millor a la realitat de la nostra escola, famílies i alumnes.

Enguany hem iniciat els projectes en base al nom de la classe i han anat evolucionant en funció dels interessos mostrats pels infants tot plasmant les conclusions al mapa conceptual, el qual ha anat desenvolupant-se a mida que avançava el projecte. El Mapa Conceptual és el punt de referència on plasmem les nostres descobertes i on, alhora, establim relacions entre els diversos conceptes que anem treballant.

Seguim treballant i acordant propostes de millora que cal anar repensant i perfilant. Aquest curs la nostra escola ha estat seleccionada per formar part del Programa d’Innovació Pedagògica STEAMcat. Aquest programa ens dona la oportunitat de replantejar les activitats que portem a terme amb una mirada STEAM.El curs passat un dels plantejaments que ens vam fer va ser treballar els projectes de manera més propera, manipulativa i vivencial,  per tal que l’aprenentatge resulti més significatiu i no només basat en un procés de recerca d’informació.

Som-hi!!!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *