Anem a l’hort

ANEM A L’HORT!

Fa uns quants anys que a l’escola portem a terme aquesta activitat: fer un hort urbà en un espai del pati de l’escola. Es tracta de crear situacions vivencials d’un tema que fins aleshores es treballava més en format paper i fitxa. Creiem que és molt important que els nens i nenes surtin de les aules i tinguin un aprenentatge molt més experimental , observant el procés de la natura tot fomentant el treball en equip.

Aquest projecte es porta a terme a primer (C I). S’inicia cap al segon trimestre, coincidint  amb la primavera , i s’allarga fins al juny. Els pares estan informats de com es va duent a terme el projecte i participen en totes les fases. Al final del projecte els nens i nenes porten a casa la collita que fan a l’hort. La intenció és motivar i responsabilitzar els alumnes d’un treball que parteix dels seus interessos fent servir eines suggestives i  estratègies que possibiliten una participació crítica i creativa.

Després de l’experiència de diferents anys, considerem molt important poder anar a l’hort amb grups reduïts, això significa que calen dues mestres a l’aula. Això possibilita més participació en tasques i converses relacionades amb l’hort.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *