PLANIFICACIÓ

El tema del projecte que documentem en aquest bloc aquest curs 18-19 és la salut.  La idea és fer i jugar un joc de rol sobre la salut amb l’objectiu de que els alumnes desenvolupin la competència 12 de l’àmbit cientificotècnic entre d’altres.

  • Adoptar mesures de prevenció i hàbits saludables a nivell individual i social fonamentades en el coneixement de les estratègies de detecció i resposta del cos humà.

Per tant, el repte inicial plantejat als alumnes va ser:

  • saps què és un joc de rol? vols fer i jugar a un?

Per tant l’objectiu principal serà preparar tot el necessari per a fer i jugar a aquest joc de rol. Aquest objectiu es materialitza en els següents productes a entregar:

  • Fitxa d’investigació d’un aparell del cos humà
  • Fitxa de les malalties associades
  • Site compartit amb totes les malalties, símptomes, tractament i prevenció
  • Fitxa d’elaboració de cassos.

Tots els productes s’elaboren inicialment individualment i un cop validats es treballa en grup d’experts per després transmete-ho al grup base ( a l’apartat de metodologia s’explica en més detall)

Així doncs, un cop s’accepta el repte, alumnes i professors, ens posem a treballar de seguint les següents fases:

  1. Recerca
  2. Transmissió
  3. Creació
  4. Joc
  5. Avaluació i coavaluació

Comptem amb 7,5 hores setmanals de dedicació a aquest projecte i hi intervenen els següents àmbits (lingüístic i cientifico-tècnic).

El professorat,  prèviament ha consensuat els criteris d’avaluació de cada àmbit que són els que guien la planificació del projecte i la recollida d’evidències d’avaluació.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *