LA VEU DELS ALUMNES

Els alumnes ens fan arribar la seva opinió a través de dues propostes d’avaluació:

  • una tertúlia radiofònica
  • la carpeta d’aprenentatge

La tertúlia radiofònica és un format molt útil per a recollir la opinió estructurada i reflexiva dels alumnes. Al final de cada projecte (i per tant, també d’aquest) els alumnes es posen en grup i durant 20 minuts preparen el guió d’una tertúlia radiofònica que després gravaran en una nota de veu i entregaran al classroom.

En aquest espai poden opinar i fer propostes de millora del projecte. És un recurs molt ben valorat tant pels alumnes com pel professorat ja que ajuda a autoavaluar el projecte.

La carpeta d’aprenentatge és una activitat individual que entrega cada alumne/a. Es tracta d’explicar el què han anat fent a cada projecte, recopilar algunes evidències (que els marquem prèviament) i donar la seva opinió en relació a l’aprenentatge realitzat (també seguint una pauta per tal de poder generalitzar les conclusions i unificar l’avaluació).

En general, la opinió dels alumnes en relació el projecte ha estat la següent:

  • consideren que la dinàmica de treball en grups d’experts els ha estat enriquidora i útil tant per a la seva formació individual com de grup.
  • consideren que han après moltes coses sobre les malalties i els tractaments
  • consideren que els ha quedat clar els diferents aparells del cos humà i la relació que tenen entre ells
  • consideren que la part de recerca en general ha estat feixuga però que els ha portat a adquirir un grau elevat d’informació sobre el tema
  • consideren que la part del joc de rol ha estat dinàmica i profitosa per posar en pràctica tot el què s’ha treballat a les fases de recerca i transmissió

En definitiva, un projecte enriquidor en tots els sentits que amb algunes millores proposades pels alumnes i professors pot millorar encara més en edicions posteriors.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *