Planificació

El projecte FEM UN CRUTMETRATGE?  o 3, 2, 1…ACCIÓ? (encara per acabar de decidir) és un projecte de síntesi que enguany està dedicat al setè art: el cinema. Aquest tema es pot tractar de manera purament teòrica, però en aquest cas, ens interessa sobretot tractar-lo de manera pràctica. Per això, entre altres activitats, us proposem FER UN CURTMETRATGE.

Es proposa un repte en forma d’encàrrec d’una entitat. Els diferents grups d’alumnes, seguint unes orientacions pautades, han d’atendre la demanda i elaborar un producte final. En aquest cas: UN CURTMETRATGE.

Això els hi suposarà:

  1. Idear una trama
  2. Elaborar un guió
  3. Planificar tots els aspectes de la filmació

I  finalment:

  1. REALITZAR UNA PEL·LÍCULA d’uns 3-5  minuts de durada, com a màxim.

La filmació es farà amb una càmera de vídeo domèstica, amb una càmera de fotografiar amb opció de vídeo o un mòbil que aportaran els mateixos integrants del grup.

Enguany la pel·lícula pot pertànyer a qualsevol dels gèneres cinematogràfics: ciència ficció, comèdia, drama, melodrama, cinema negre, cinema de terror, cinema d’aventures, cinema musical, western, etc.

Tant el director, com el càmera, els actors, els responsables de l’atrezzo, etc. seran els mateixos alumnes.

CONTEXT:

El projecte es contextualitza en el següent marc:

Enguany l’Institut de Vic organitzarà, coincidint amb el final de curs, un concurs de filmets. Per poder gestionar i organitzar l’esdeveniment, compta amb els alumnes de 3r d’ESO. És per això que us encarrega elaborar les produccions que es projectaran el dia del festival.

En aquesta jornada es preveu que hi haurà premis per diferents categories, de manera que les vostres produccions poden optar a qualsevol dels premis que es convoquin.

Està previst que es farà una projecció dels filmets, a la sala Guernika, on hi assistiran tots els alumnes d’ESO. També hi haurà un jurat que emetrà el veredicte i decidirà els filmets guanyadors.

ELS INTERESSOS DELS ALUMNES:

Els alumnes s’agruparan per interessos i, a partir d’aquí, cada grup autogestionarà el seu treball i disposarà de llibertat per decidir la temàtica, el guió, els personatges, l’ambientació, etc.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *