ELS SABONS NATURALS

Una altra part del projecte que ens va ocupar molt temps van ser la confecció dels sabons naturals.

La idea va sortir d’una situació real : ens falta sabó a la classe, els elaborarem nosaltres mateixos.

Una amiga del tutor es dedica a fer cursos de sabons. L’alumnat es van posar en contacte amb ella via mail i aquesta noia ens va enviar primer la recepta i vam acordar un dia per explicar-nos el procés a l’aula.

Un cop a la classe l’experta en sabons ens va explicar la importància de protegir-nos la pell i els ulls durant el procés ja que produírem una reacció química. Com és natural, els alumnes van gaudir de jugar una estona a fer de científics.

Fer nosaltres mateixos els sabons implicava donar un veritable sentit, és el que es buscava. A més a més vam afegir les herbes aromàtiques que, prèviament en una sessió d’educació física, havíem recol·lectat al bosc.

L’Aida, l’experta, ens va proposar fer tres tipus de sabons :  un de natural, un de propietats exfoliants i per últim un de relaxant.

El resultat va ser tres sabons diferents de colors diferents i de mides diferents. Aquí ens sorgeix un altre problema a resoldre.

Després d’una llarga espera els sabons estaven a punt per ser tallats però no podíem fer-ho de qualsevol manera. Van començar a parlar de la llargada, de l’amplada, dels centímetres, de metres quadrats… Sense voler estàvem parlant de l’àrea tant dels sabons com dels papers que utilitzaríem pel packaging.

Cada nen de la classe tenia una feina i estaven repartits en petits grups per tirar endavant el projecte. Gairebé ho teníem tot a punt per la fira.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *