Anella verda metodologia

METODOLOGIA

Breu descripció del projecte:

– L’Anella Verda de Manresa és un projecte que pretén aproximar els alumnes a una realitat propera a través d’una descoberta general de l’entorn.

 

– La planificació del projecte es divideix en tres fases, repartint en elles les diferents sessions de dues hores de durada cadascuna:

 

1- Fase d’introducció on s’introdueixen i es recorden les tècniques i estratègies de treball cooperatiu i les principals eines informàtiques que els poden servir pel desenvolupament del seu projecte en grup. Algunes d’aquestes eines són: Geocatching i Google Earth, Wikiloc, crear codis QR.

 

2- Fase d’exploració on s’introdueixen els principals continguts teòrics afavorint el treball cooperatiu i l’autoaprenentatge. Són continguts relacionats amb l’Anella Verda de Manresa que s’engloben en quatre blocs: la dinàmica externa del Planeta; l’estructura dels ecosistemes; la geografia humana; i les construccions al món rural.

 

3- Fase de realització on per grups desenvolupen el seu propi projecte. El tema del projecte és lliure però sempre emmarcat i lligat a l’Anella Verda, i guiat pel professorat. L’objectiu és la consecució d’un producte final que, a tall d’exemple, pot anar des de la creació d’una maqueta sobre construccions rurals o ecosistemes de ribera; una publicació o producte audiovisual sobre qualsevol de les temàtiques relacionades; la creació d’un herbari, d’una pàgina web o de qualsevol altre suport per divulgar aspectes de l’Anella Verda, o qualsevol altra iniciativa que els alumnes hagin proposat i s’hagi mostrat viable i d’efectiva realització.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *