Lacetània News – Implementació

El treball per projectes a l’institut és el segon curs acadèmic que es duu a terme. L’any passat es va començar a implementar amb l’alumnat de 1r d’ESO. Per tant, els alumnes ja estan familiaritzats amb la metodologia de treball.

El primer quadrimestre es va plantejar un projecte de diferents entitats que lluiten contra l’estigma de la salut mental. Tenint en compte les dificultats emocionals dels alumnes i l’estigma i prejudicis que hi ha encara en molts sectors de la nostra societat cap a les malalties mentals, vam creure oportú realitzar aquest projecte amb el nostre alumnat.

El segon trimestre es va plantejar un projecte totalment diferent a l’anterior. El projecte «La nostra revista digital» consistia en l’anàlisi de la premsa escrita propera.

– Visionat de diaris en paper per tal de veure les diferents seccions que podem trobar en un diari informatiu.

-Investigació de les diferents tipologies textuals en un diari (carta al director, article d’opinió, reportatge,..)

-A partir d’aquí es van crear diferents grups d’experts. Cada grup es va centrar en una modalitat diferent del diari i van explicar als seus companys en què consistia aquella secció treballada en concret fent una exposició oral. (Per exemple: Cultura, Esports, La meva ciutat, El meu barri, El meu carrer, Publicitat, Notícies genèriques, Llocs d’interès, Oci,…)

– A continuació cada grup de treball va redactar la seva revista amb les diferents seccions que volien que tingués la seva revista. Així es treballaven les diferents tipologies textuals en tots els grups

– Fer un tutorial

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *