Microorganismes a la cuina: producte final

En el nostre projecte microorganismes a la cuina, els alumnes per una banda hauran de prendre consciència de l’existència de microorganismes i per altra banda hauran d’elaborar un plat utilitzant-los. Pensem que el projecte és engrescador i suposa clarament un repte real per a ells, si són capaços de dur-ho a terme per ells mateixos, ja que no estan acostumats a cuinar, i encara menys perquè el fruit del seu treball i esforç sigui degustat pel conjunt del grup-classe. Els productes que acabaran elaborant els/les alumnes pensem que seran variats, ja que treballaran en grups heterogenis. Un cop els/les alumnes vagin ampliant els seus coneixements respecte als tipus de microorganismes existents, els diferents usos d’aquests, les seves característiques, les diferents aplicacions en l’àmbit culinari, etc., estem segurs que obtindrem una gran varietat de postres que podrem degustar.

En l’elaboració de les seves propostes l’única condició que han de respectar és que els microorganismes han de ser-hi presents, tant en la recepta com en l’elaboració d’aquesta. Per tant, inicialment hauran de prendre consciència de la seva existència (per la qual cosa ja tenim una pràctica que hauran de fer a classe), diferenciar aquells microorganismes que són favorables per a la nostra salut i els que no ho són (per tant hauran de fer una recerca activa d’informació sobre els microorganismes, tipologies, usos, etc.), dins de cada grup hauran d’arribar a acords per tal d’escollir una recepta que estigui al seu abast i que sigui del seu gust, hauran de ser capaços de fer la recepta en anglès, presentar el resultat davant de la resta de companys del grup-classe.

L’últim dia que duem a terme el projecte podrem degustar els resultats del treball de tots els grups que hi participen.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *