Regulació diària

Des de l’equip impulsor es va consensuar que la planificació i la gestió de les activitats la fessin els alumnes.

Es va proposar als alumnes que es s’agrupessin en comissions (grups de treball temàtics), i se’ls hi van donar un dossier individual de les tasques i possibles eines per orientar-los sobre el treball a fer. Prèviament s’havia treballat des de les tutories, el funcionament i la creació d’equips cooperatius. Però malgrat això, els grups que van decidir els alumnes eren molt homogenis i es van fer pensant més en els interessos individuals que en el producte final. Per definir les atribucions de cada alumne, es va elaborar un pla d’equip, on es van especificar els rols.

La dinàmica diària s’estableix des del primer dia amb els alumnes. A primera hora del matí les comissions es reuniran per acordar les tasques que portaran a terme al llarg del dia. I faran constar els objectius del dia en un full d’avaluació diària. Aquest document es revisarà per comissions al final de dia, per tal de valorar i coavaluar el treball fet, i per regular de manera conjunta els aprenentatges.

El treball de les comissions  es complementarà amb activitats per conèixer els ponts i l’entorn on es farà la ruta d’orientació. Durant el procés es realitzaran algunes activitats dirigides per experts, per tal d’ampliar els coneixements sobre organització de rutes i curses, motivació i esforç per tirar endavant projectes i dinàmiques del treball en grup.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *