PROJECTE DE VIDA

“Projecte de Vida” neix de la necessitat de donar resposta a les inquietuds de l’alumnat de quart d’ESO en el moment de finalitzar l’últim any de la seva etapa d’estudis obligatoris. Aquest és un moment clau de descoberta personal i de presa de decisions que condicionaran el seu futur a curt i llarg termini. És per aquesta raó que ‘Projecte de Vida’ complementa i enllaça amb el PAT del nivell entorn a orientació del segon trimestre. ‘Projecte de Vida’ s’inicia després d’haver engegat el gran tema d’orientació professional en diverses sessions setmanals de tutoria conjuntament amb l’equip de psicopedagogia del centre. Després de realitzar els diversos tests proposats pel departament d’ensenyament i havent analitzat els resultats acuradament, l’alumnat s’agrupa per perfils afins. Aquests grups seran els grups de treball de ‘Projecte de Vida’. Aquest projecte es treballa com a monogràfic intensiu durant quatre dies dins de la setmana de projectes del centre, anomenada ‘Setmana Cultural’.

El projecte s’inicia amb les preguntes:

  • Quin és el meu projecte de vida per al futur?
  • Què m’agradaria realment fer?
  • Quin camí he de seguir per arribar-hi?
  • Conec les meves qualitats i capacitats?
  • Quines possibilitats m’ofereix el sistema educatiu?
  • Com s’entra en el món laboral?

‘Projecte de Vida’ s’estructura i articula a partir d’un bloc on es comparteix tota la informació necessària per assolir els objectius proposats i on tots els grups hi participen activament al llarg de la setmana.

El producte final és l’elaboració d’un vídeo-currículum que recollirà i reflectirà els resultats de la recerca personal de tots els integrants de cada grup després d’uns dies de treball intensiu entorn a aquest gran tema personal.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *