LA MEVA MANRESA 2 – QUI SOM

L’INS Cal Gravat és un centre públic amb 10 anys d’història que ofereix estudis d’ESO, Batxillerat de Ciències i Tecnologia, Humanitats i Ciències Socials, així com un FPB (programa de Formació Professional Bàsica) i una USEE.

Aquest curs 2017-18 hi ha matriculat al centre un total de 513 alumnes distribuïts en quatre grups de 1r d’ESO, cinc grups de 2n d’ESO, tres grups de 3r d’ESO, 3 grups de 4t d’ESO, 2 grups de 1r de Batxillerat, 2 grups de 2n de Batxillerat, 1 grup d’FPB i 1 grup d’USEE. El centre també disposa d’una Aula d’Acollida amb un total de 11 alumnes.

El centre es troba situat al barri de Cal Gravat, a la perifèria de Manresa. L’alumnat prové d’aquest barri i del barri de La Balconada, d’altres punts de la ciutat i de la població veïna de Sant Salvador de Guardiola.

L’equip impulsor està format per un grup de 19 professors i professores de diverses disciplines (Música, Educació Física, Visual i Plàstica, Ciències Naturals, Matemàtiques, Llengua Anglesa, Llengua Alemanya, Llengua Catalana i Llengua Castellana).

Enguany és el segon curs que el centre forma part de la Xarxa de Competències Bàsiques. El centre es va acollir a la Xarxa com a resposta a la necessitat d’implementar noves metodologies a l’aula per tal d’afavorir el treball cooperatiu i, alhora, afavorir el desenvolupament de competències per part de l’alumnat.

El fet de tenir experiència en el treball per projectes ha ajudat l’equip impulsor a proposar millores pel curs 2018-19, tant a nivell organitzatiu de centre com a nivell metodològic a l’aula.

El curs 2016-17 es van implementar tres projectes a 1r d’ESO (“Som cívics”, “La meva Manresa” i “La Sèquia de la meva Manresa”), un projecte a tots els grups d’ESO (SOM PLURALS) i un projecte al grup de FPB (“Boc’n’rollat”).

El projecte “Som cívics” es va dur a terme durant una setmana (primer trimestre), el projecte “La meva Manresa” es va dur a terme durant el segon i tercer trimestres, el projecte “La Sèquia de la meva Manresa” es va dur a terme durant una setmana (tercer trimestre), el projecte SOM PLURALS es va dur a terme durant la Setmana Cultural i el projecte “Boc’n’rollat” es va dur a terme durant el segon i tercer trimestre.

Aquest curs 2017-18, l’equip impulsor de la Xarxa de Competències Bàsiques de primer d’ESO està format per cinc professors representants de l’àmbit social, àmbit artístic,àmbits lingüístic i àmbit cientificotecnològic.

El nostre objectiu és implementar nous coneixements en l’equip de docents implicats en el mateix nivell pel que fa al treball per projectes de manera oberta i així poder consolidar els projectes com un eix de treball del nostre institut.

El projecte “La meva Manresa” es va iniciar  el segon trimestre del curs 2016-17. Aquest any el projecte s’ha implementat des del començament del present curs 2017/18 amb l’objectiu que l’alumnat de primer sigui conscient i conegui la seva ciutat. Dins el projecte es participa en l’activitat “La Manresada” , la qual suposa “l’equador” entre les activitats relacionades amb la reflexió sobre la Manresa que coneixen els alumnes i les activitats relacionades amb la Manresa que començen a conèixer després de “La Manresada”.

Totes les activitats es realitzen  durant la franja de projectes, dues hores setmanals.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *