Metodologia en acció

  • En primer lloc vam escollir un tema pels grups de 3rESO:
    • Vam considerar que el tema que ja s’havia iniciat l’any anterior es podia continuar, desenvolupar-lo i millorar-lo. El títol del tema es “Per llepar-se els dits” basat en una alimentació correcta, sana i de proximitat.
  • Cada professor de cada matèria va fer una recerca dels coneixements previs de cadascuna de les àrees.
    • Prèviament i de manera introductòria es va visionar un parell de vídeos impactants sobre els menjars ràpids. Aconsellats per personal sanitari del Centre d’atenció Primària es van descartar alguns altres que tocaven problemes d’ anorèxia i bulímia des de punts de vista que no corresponien a l’edat dels nostres alumnes a qui anaven adreçats.
  • Que mengem? Mengem de manera correcta? i que vol dir de manera correcta. Atenem a les nostres necessitats fisiològiques o estem influenciats per…? . On comprem i a qui comprem? es sostenible el nostre model d’alimentació?. Aquestes preguntes a tall d’exemple i moltes altres van esser el punt de partida del que volíem descobrir.
  • En les diferents assignatures i de manera simultània s’ha treballat la recerca de la informació en els diferents camps, s’han realitzat activitats i exercicis d’experimentació tant de necessitats energètiques en educació física, confecció de dietes en ciències, s’han realitzat les mateixes activitats en llengua estrangera, consulta de fonts locals com la visita al mercat de proximitat.
  • Tota aquesta tasca s’ha conduit cap a la confecció de la piràmide dels aliments, on el departament de tecnologia ha realitzat en diferents materials i formes aquest “mapa conceptual” dels aliments i del que hem après.
  • Per concloure el projecte s’han reunit professors i alumnes, exposant, aquests darrers, la piràmide dels aliments realitzada i els coneixements adquirits en diferents matèries.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *