MANS A L’OBRA!!!

MANS A L’OBRA!!!

Dit i fet, continuem amb el nostre objectiu de la construcció col·lectiva del nostre hort urbà ecològic a l’institut.

I, ens va tocar fer la part més divertida per a nosaltres i els alumnes, plantar. A partir d’aquest moment, l’objectiu que ens vam marcar era possibilitar al nostre alumnat múltiples experiències per a poder posar en pràctica actituds i hàbits de cura i responsabilitat en tot aquest procés.

En primer lloc, vam sembrar en planters petits diferents llavors on volem criar plantes petites per a trasplantar posteriorment. De moment, les anem cuidant fins que es facin una mica més gran.

En segon lloc, ho vam fer directament als palots que prèviament havíem orientat correctament amb un estudi minuciós. Aquí vam plantar enciam, cebes, julivert, menta, alfàbrega…etc. I, posteriorment, vam continuar amb la seva cura mitjançant el reg convenient i podem observar que van creixent molt bé.

En aquest procés, els alumnes han pres contacte directe i han manipulat tots els elements com la terra, l’aigua, les llavors i hem donat a conèixer els cicles biològics de les plantes, com es fa la sembrada, el coneixement de l’hort i les necessitats i cures de les diferents plantes.

També és important remarcar que el treball durant aquest procés ha fomentat el valors de treball en equip i de cooperació mútua entre els alumnes.

Per una altra banda, també estem preparant els nostre hort vertical, en la mateixa zona, per a concloure tot el procés. De moment, hem adequat la paret on anirà per a evitar les possibles humitats, i estem acabant les nostres jardineres verticals fetes amb la reutilització de diferents palots.

En aquest hort vertical, predominarà sobretot les plantes aromàtiques… en breu ja ho veurem!!!

L’aventura continua…… De moment, les nostres plantes van creixent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *