Què fem des de l’àmbit matemàtic?

Des del àmbit matemàtic hem dissenyat una sèrie de tasques per a que treballin l’estadística i les unitats de longitud molt grans utilitzant noves tecnologies per desenvolupar la competència digital.

Pel que fa a l’estadística, els alumnes han de cercar i ordenar informació per a donar a l’extra-terrestre referent als alumnes de primer d’ESO. Dissenyen una enquesta on hi ha preguntes relacionades amb variables quantitatives i qualitatives. L’objectiu d’aquest projecte és la construicció de  taules i gràfiques per finalment interpretar-les.

Per altra banda, l’alumnat realitzarà una tasca consistent en escollir una constel·lació de totes les que hi ha a la volta celeste, per trobar l’estel principal i calcular la seva distància en quilòmetres a la Terra, fent servir els canvis de variable.

Els espais creats per compartir i impulsar el projecte ha estat tan físic com virtual. Entre el professorat s’han emprat les reunions setmanals de treball, els entorns Moodle i Drive. Respecte a l’alumnat, han treballat en una aula específica per realitzar aquest projecte i han utilitzat les eines de Google Formularis per tal de dur a terme les enquestes, el Moodle, Google Drive i el correu electrònic.

Per finalitzar el projecte, van fer una exposició oral on van compartir amb tot el grup classe el que cada grup va treballar. En aquest moment realitzaren la coavaluació i l’autoavaluació.

Aquí us deixem un enllaç d’una enquesta:

https://docs.google.com/forms/d/1GWJDmp1QXVAseiPe43rgCxGsDq2cQ0uuxCI58UvSQlo/edit

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *