Què fem des de l’àmbit científic?

Des de l’àrea de ciències es treballa la part de l’Univers del projecte. Aprofitem l’avinentesa que en el centre tenim la gran sort de disposar d’una cúpula, que ens serveix tan per fer l’activitat inicial engrescadora com per contextualitzar les activitats que desenvolupem al llarg del projecte.  

Des del currículum i les inquietuds dels alumnes, hem fet un seguit d’activitats tan individuals com en grups heterogenis on els alumnes han descobert els elements bàsics de l’Univers (planeta, estrella, satèl·lit, galàxia, cúmul de galàxies i supercúmul de galàxies), han elaborat el seu DNI galàctic (situació dins de l’Univers), han descobert les fases de la lluna mitjançant l’observació i la deducció (activitat realitzada amb galetes Oreo), han cercat informació sobre els eclipsis i s’han gravat explicant-los mitjançant una maqueta elaborada per ells mateixos i, finalment, han descobert el sistema solar i han set conscients de les magnituds del mateix a escala.

En totes les activitats s’han fet servir diferents eines tan informàtiques com manuals, per tal de potenciar al màxim el treball en equip i les diferents habilitats dels alumnes.

És el segon any que posem en pràctica aquest projecte, i com sempre tenim la impressió que hi ha coses que es poden millorar. Tanmateix, l’experiència ens ha demostrat que els alumnes aprenen i gaudeixen amb les activitats.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *