IMPLEMENTACIÓ

Els alumnes de l’escola ja fa uns anys que treballen el projecte Lleida, per tant, ja en coneixen moltes coses. Tot i així, hem distribuït per cicles els continguts a treballar tot relacionat-ho amb el currículum de primària.

Els alumnes de quart per fer-se més seu aquest projecte, van decidir fer una pluja d’idees i després fer unes votacions. Al ser la primera vegada que ho feien la cosa no va sortir del tot bé i finalment, tot el grup de professors que formem part de l’equip impulsor vam decidir investigar diferents coses segons les inquietuds dels alumnes.

Com van triar el tema?

Primer de tot, van fer una aportació individual (fitxa explicativa). Després ho van posar en comú amb la resta del grup classe i per últim, van escollir una entre les més votades.

Aquest apartat, va ser una mica caòtic i finalment, els mestres va decidir que n’estudiarien tres apartats, els més votats.

 

Com s’han distribuït els grups?

Segons els interessos dels alumnes. Hi ha grups més nombrosos que d’altres, però de moment estan treballant força bé.

Com es duen a terme les sessions?

Es distribueix l’alumnat per grups a l’aula d’informàtica i ells han de contestar i buscar les preguntes que es van plantejar.

Com treballen?

De forma conjunta. Són ells els que s’organitzen, encara que els mestres els hi donem un cop de mà. Uns escriuen, els altres busquen als ordinadors…

 

Com queda reflectit el treball al projecte?

Els nens i nenes cada dia han de fer un diari de la feina feta. Tenen una graella on posen: dia de treball, data i feina realitzada.

Per tal de concloure la seva investigació, l’alumnat s’ha posat en contacte amb la Paeria (ajuntament de Lleida) i han sol·licitat una xerrada. Aquesta serà un resum de tot el que ells han treballat. Vindrà una persona entesa en el tema i els resoldrà els possibles dubtes que els hagin quedat sobre els temes investigats.

  • El gegants i el Marraco.
  • Les Festes Populars.
  • L’Atlètic Segre

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *