COM TREBALLEM ELS VOLCANS?

 GESTIÓ DE L’AULA I METODOLOGIA

Els grups de treball  s’autogestionen. S’han establert uns rols (triats pels alumnes): secretari/a, portaveu, organitzador/a, encarregat/da de material. Ells mateixos es distribueixen els rols atenent a les seves característiques i preferències.131

A partir dels interessos que els alumnes han manifestat,  les mestres  plantegen les preguntes  que els grups han de treballar. Tots els grups treballen sobre la mateixa pregunta. I cada grup es fa responsable de portar els materials necessaris (revistes, fotos, llibres, informació d’internet…etc.) per dur a terme aquesta feina.  Les tutores gestionen la temporalització posant dates límits per acabar el desenvolupament de cada pregunta.

Els alumnes també han realitzat tasques de forma individual.

En alguns moments del projecte han sorgit preguntes relacionades amb el volcans com per exemple, els terratrèmols i tsunamis, però per decisió de les tutores d’acotar el projecte  temporalment a un trimestre, s’ha hagut de redireccionar interessos.

Els grups de treball han anat realitzant autoavaluacions dels rols de grup, valorant els següents aspectes de cada membre del grup:

  • implicació en el treball
  • aportació de material
  • respecte per als altres membres del grup.

Aquesta autoavaluació es feia sistemàticament per anar valorant el progrés individual i del grup. El fet d’autoavaluar-se ha fet que cada grup fos conscient dels punts febles i  ha afavorit que millori el funcionament del grup.

143

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *