Coneixent Juli Cèsar!

Com podeu veure aquesta pàgina del bloc és una mica diferent, aquest cop no he viatjat per visitar una ciutat, sinó que per a conèixer una persona, ni més ni menys que el famós Juli Cèsar!!

Ja sabeu que aquest personatge històric és dels més famosos pertanyent al món romà i és per això que pràcticament tothom el coneix i s’han escrit molts llibres i fet moltes pel·lícules en les quals ell sortia. 

Volia parlar amb ell per saber més de la seva vida, és per això que aquest cop vaig escriure’l una carta per sol·licitar un trobament entre nosaltres sine die i poder-nos veure’ns. Vaig traslladar-me dos cops: un per enviar-li la carta des de Roma i altre cop per veure si havia contestat aquesta. 

Aquesta és la carta que li vaig escriure:

Va acceptar la meva proposta i jo vaig anar molt contenta a entrevistar-lo  l’any 51. Vaig estar tota l’estona vigilada per no fer-li res al gran polític i em va encantar l’experiència. Va ser molt sorprenent veure com era en persona, on vivia, com parlava, em va agradar molt tot. A més pensava que Juli Cèsar amb mi no seria molt amable, però per la meva sorpresa ho va ser i també em va oferir beguda i menjar molt deliciós.

A priori ens vam presentar i acomodar en una gran sala de la seva residència. Vaig arribar molt d’hora, era ante meridiem. I vaig sortir molt tard de la seva residència, post meridiem. Després vaig començar a fer-li preguntes, algunes ja les tenia preparades i altres van sorgir mitjançant parlava amb ell. 

Carla: Quan va néixer i on?

Juli Cèsar: Vaig néixer el 13 de juliol de l’any 100 a Roma, en un barri proper a l’actual via Cavour.

Carla: A quina família pertany?

Juli Cèsar: Soc de la Gens Julia, de les famílies més antigues i honorables de Roma. 

Carla: Què va ser de la vostra infància? Va ser feliç?

Juli Cèsar: Tinc el gran plaer de dir que vaig passar per una molt bona infància que m’ha ajudat a ser la persona que soc avui dia.  Als set anys, vaig començar a passar més temps amb els meus pares per acompanyar-los a les seves activitats públiques.

Carla: Què podria dir-me de la seva educació?

Juli Cèsar: Quan vaig fer els deu anys, va educar-me un il·lustre mestre especialista en literatura grega i romana, Marc Antoni Gnifó. Gràcies a aquest gran home vaig aprendre a llegir i també a escriure, a més aquesta educació també em va proporcionar coneixements de l’oratòria, fonamentals per a la meva carrera política.

Carla: Quan va casar-se? 

Juli Cèsar: Als 15 anys va morir el meu pare, en l’any 85, i vaig convertir-me en un home. Poc després em vaig casar amb la meva estimada Cornèlia, filla de Cinna, amb la qual vaig tenir la meva filla Júlia.

Carla: És veritat que va ser nomenat sacerdot de Júpiter?

Juli Cèsar: Clarament sí, vaig ser nomenat flamen dialis o sacerdot de Júpiter, cosa que em va permetre un escó al senat i nom del qual estic molt orgullós.

Carla: És un nom molt noble. Què va succeir amb la dictadura de Sila?

Juli Cèsar: L’any 82, Sila va tornar victoriós a Roma i va agafar venjança sobre els seus adversaris els populars; els va assassinar, va prescriure l’ascens a càrrecs públics dels seus descendents, va confiscar els seus béns i va instaurar una nova forma d’estat, donant pas a una dictadura absoluta. 

Carla: Va tenir cap problema amb ell?

Juli Cèsar: Sí, em va exigir que repudiés Cornèlia mitjançant un missatger. Vols saber que li vaig respondre?

Carla: Sí.

Juli Cèsar: “Digues-li al teu amo que a Cèsar només mana Cèsar“. Ho vaig dir molt orgullós, ningú ha d’obeir-me.

Carla: Molt bona resposta.

Juli Cèsar: Després van venir temps difícils per a mi, fins i tot el meu cap va arribar a tenir preu. Pel meu propi bé vaig haver d’exiliar-me a Àsia Menor. Vaig estar sota el servei de Marc Minuci Thermo. Gràcies a aquest vaig conèixer al rei Nicomedes IV de Bitnia, amb qui vaig tenir una bona relació amistosa. Ab illo tempore vam ser inseparables, feiem moltes activitats junts i parlàvem molt. 

Carla: Quan va tornar a Roma?

Juli Cèsar: L’any 78, quan va morir Sila. Desgraciadament la meva esposa Cornèlia va morir l’any 68. 

Carla: És veritat que va viatjar a Rodes?

Juli Cèsar: Correcte, allà vaig aprendre més coneixements de retòrica i oratòria.

Carla: Va tornar a casar-se?

Juli Cèsar: Sí, amb una indigna, Pompeia, neta de Sila.

Carla: Per què l’anomenes indigna?

Juli Cèsar: Va cometre adulteri, ipso facto vaig assabantar-me la vaig fer fora de la meva vida. 

Carla: Com va adonar-se’n?

Juli Cèsar: Un gran amic meu la va veure in fraganti mentre estava amb altre home.

Carla: Per tots els Déus! Qui formàveu el primer triumvirat?

Juli Cèsar: Jo, Cras i Pompeu. L’any 59 em vaig casar amb la meva actual esposa Calpúrnia i a posteriori vaig esdevenir consol.

Carla: Un nom molt bonic el de la teva dona.

Juli Cèsar: Ho és.

Carla: Aquest triumvirat va patir una crisi?

Juli Cèsar: Sí, amb la mort de Cras.

Carla: En quins fets més rellevants va participar?

Juli Cèsar: Vaig dirigir les campanyes militars en la Guerra de la Gàl·lia. Per desgràcia vaig haver de sentir les últimes paraules de molts companys i amics meus in extremis, que havien lluitat per Roma.

Carla: Considera que fins ara ha tingut una vida feliç?

Juli Cèsar: He tingut molts moments que no han sigut agradables, però soc feliç per tot allò que he aconseguit fins ara. Però cal destacar que he estat moltes vegades in articulo mortis, he estat al capdavant de moltes guerres i s’ha arribat a posar preu al meu cap, però és normal d’una persona com jo. 

Carla: M’alegro molt.

Juli Cèsar: Està convidada a dinar amb mi i amb Calpúrnia, li agradaria?

Carla: Seria tot un plaer.

Van omplir la taula d’un gran dinar molt deliciós i amb molts menjars diferents.

La família em va fer preguntes  a les quals vaig haver de respondre amb mentides. De vegades també feien acudits i jo encara que no entenia que volien dir havia de riure. Recordo aquest que Cèsar va dir: De vegades també feien acudits i jo encara que no entenia què volien dir havia de riure. Recordo aquest que Cèsar va dir: Estava fluix i tu, Símac (un metge), has vingut a visitar-me acompanyat de cent deixebles. M’han palpat cent mans glaçades pel cos: no tenia febre, Símac, però ara en tinc?

Quina serà la pròxima aventura??

Carluchi