EL SOROLL

Es considera so aquell fenomen que aporta informació agradable, com ara una veu o una música. El soroll seria tot senyal acústic o so no desitjat. El soroll d’ una màquina, però també una música o veu en determinats moments, pot produir molèstia.

L’ exposició més o menys continuada a sons forts, implica una sèrie de problemes per a la nostra salut.

El soroll es mesura amb decibels (dB). Sembla ser que un nivell més alt de 55 decibels  fa que les persones no es puguin comunicar bé i impedeix un descans suficient.

L’ Organització Mundial de la Salut,  diu que les ciutats són cada vegada més sorolloses i que el 80% dels seus habitants estan sotmesos a nivells superiors als decibels recomanats.  La principal causa d’ això és el trànsit, les indústries i els locals públics.

Efectes del soroll en la salut


Una exposició continuada al soroll per sobre dels decibels recomanats, pot produir problemes en la salut de les persones com per exemple: mal de cap, cansament, problemes digestius, estrès, insomni, aparició d’ infeccions, problemes cardiovasculars, manca de concentració, dificultats en la comunicació, aïllament, pèrdua d’ audició….


Efectes del soroll en centres educatius:

Diversos estudis realitzats els darrers anys, demostren que el soroll ambiental dificulta  la comunicació i l’ aprenentatge dels alumnes a les escoles.

 ALUMNES
Manca d’atenció.– Insuficient discriminació auditiva (confusió de paraules).- Alteració d’alguns aprenentatges com la lectura.
 MESTRES
– L’esforç extra de veu provoca afonies.Nerviosisme, tensió, ansietat i  estrès.

A continuació, podeu veure aquest excel.lent vídeo del programa Quèquicom sobre el soroll. 

(Si teniu problemes per veure el vídeo, podeu provar amb el navegador Google Chrome)TROBAREU MÉS INFORMACIÓ SOBRE EL SOROLL EN EL SEGÜENT ENLLAÇ:


 


 


El següent vídeo “En busca del confort acústico perdido” ens aporta informació molt completa:


Aquesta adreça ofereix informació sobre les mesures que prenen diferents ciutats per combatre el soroll

¿Actúan nuestras ciudades contra el ruido?


 7 respostes a EL SOROLL

 1. Violeta Miryam diu:

  Ens agrada molt aquest bloc , les activitats son molt entretingudes , i divertides.
  Tée moltes coses interessants.

 2. mia diu:

  Hola. M’agrada molt que es pugui reflexionar sobre el so i el soroll, i encara més en un bloc com aquest.
  Jo us puc dir que a vegades trobem persones que entenen malament el fet de sentir música, per exemple a la casa del costat, i ho veuen com una molèstia o fins i tot una agressió…, qualificant la pràctica de soroll.
  Això pot fer patir molt als qui estudien un instrument, que toquen uns minuts diaris, sempre dins un horari permès, i havent pres mesures per insonoritzar.
  Hi ha veïns que això no ho entenen, i tot i que ho sentin de lluny, arriben a maltractar el músic, i fins i tot a denunciar-lo.
  Així, poden expressar un malestar personal culpant els altres..
  Però la vida es compon també de sons i de petits sorolls, que ben administrats, regulats i entesos amb respecte han de formar part del nostre aprenentatge i servir a la nostra comunicació.
  Hi hauria bona música si no hi hagués bons músics?

  • Cesca diu:

   Estic d’ acord amb tu, Mia. Tot ha de tenir la mesura justa, tant la pràctica d’ un instrument com la paciència de qui l’ escolta. Justament els músics sou les persones que teniu el sentit de l’ oïda més educat i especialment sensibles al soroll.

 3. Retroenllaç: Hem començat l’any treballant la contaminació acústica. | CLASSE DELS ARTISTES 4tA

 4. Retroenllaç: Hem començat l’any treballant la contaminació acústica | LA CLASSE DELS ARQUEÒLEGS 4t B

 5. Retroenllaç: So, soroll i silenci | Bocins de música

 6. Abril f g diu:

  M’ancante el projecte de la contaminación acústica!!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *