Dia internacional del llibre infantil i juvenil

2 d’abril

dia-internacional-llibre-infantil.jpg

Com tots els anys, l’IBBY (International Board on Books for young people), celebra el Dia Internacional del Llibre Infantil el dia 2 d’abril, tot i aprofitant per a commemorar el naixement de l’escriptor danés Hans Christian Andersen.

Un any més l’IBBY ha encarregat a un escriptor i a un il·lustrador d’un país el cartell per a difondre la lectura en tots els indrets. Aquest any el país encarregat és Egipte i el responsable del cartell és Hani D. El-Masri.

 

El missatge d’aquest any, com en tots els anys anteriors, podem llegir-ho en qualsevol llengua d’Espanya en el cartell que ha editat el Ministeri de Cultura.

Diu així:

Jo sóc el món, i el món és aquest jo mateix; perquè a través dels meus llibres jo sóc tot el que vull ser.

Paraules i dibuixos, prosa i poesia em porten a llocs que són propers i alhora plens de llunyania.

A la terra dels sultans i de l’or, mil històries que arriben al cor de genis de llànties meravelloses. ogresses, sindbads i catifes voladores li conten els seus secrets a Xarazad.

Jo, amb cada mot de cada full de paper, viatjo lluny a través de l’espai i del temps. I, damunt de les ales de la fantasia, de terra i mar mon esperit fa travessia. Com més llegeixo més m’adono i sé que jo amb el meu llibre sempre estaré en la més bona de les companyies.

Quant a M Dolors Foguet, responsable biblioteca

Hola companys, Em dic M Dolors i sóc la responsable de la biblioteca Josep Vallverdú de l'escola Martí Poch. M'agrada molt llegir i fer descobrir als meus alumnes el món que s'amaga dins els llibres.
Aquest article ha estat publicat en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Una resposta a Dia internacional del llibre infantil i juvenil

  1. Hola Biblio sóc l’Anna. Els meus amics de la biblioteca són els contes, tu i el dentetes!!!
    la Dolors es la millor mestra del mon i no li donaria a ningu…

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *