LA GRADUACIÓ DE SISÈ 2008/09

Hola.Sóc la Elisabet de sisè de primaria.Ara si voleu us comentaré la meva graduació.La graduació a sigut de GREASE a mi com els meus companys ens a agradat molt fer-la de GREASE.Las professores que van praparar el musical van ser,la Sònia i la senyoreta Helena.La Sònia va preparar els balls i la Helena les cançons.Desprès els tutors de sisè que són el David i la Núria.Ells ens van preparar sorpresas,nosaltres esatavem nerviosos perquè voliem saber lo que era.Tambè alguns mestres de primaria tambè van ajudar a preparar la graduació,un dells va ser el Juan tutor de cinquè que va fer fotos quan estavem assejant i ens va fer un pawer point.Al dia de la graduació tots estavem molt nerviosos.Però quan vem començar a ballar ens vem treure els nervis.Al final de la graduació vem anar a sopar a la pista davant de la porteria.La millor sorpresa va ser que em passat tots a la ESOOOOoooo.Aquesta a sigut la nostras graduació.ELISABET.

UNA CARTA PER A LA GUIDA

Hola,Guida sóc la Eli.Com estàs?Et vaig veure al carnaval de l’escola.Hara et diré de que anavem tots els cursos. Els de p.3 anven de charleston,p.4 de la Polca,p.5 de samba,primer de sevillanas,segon de rumba,tercer de country,quart de negres,cinquè de hiphop hi hara arriben nosaltres els de sisè que vem anar de rock.Les parellas del ball les vem ascollir nosaltres jo vaig elegir el Julen i algunes parelles eren la Mireia amb L’Alex .ect.Les piruetas les teniem que inventar nosaltres.I així o vem fe.El Julen i jo ens vem posar a practicar les piruetas quan L’Oscar i L’Elena u van dir.Com el tros de les pirueta era bastant cur no vam poder fe totes.Quan va arribar el dia jo estava una mica nerviosa per sinó venia la meva parella de ball,també si ha l’hora de fer les piruetas es trencava la disfressa però no va pasar res al ho contrari va sortir de maravella.Ha mi m’ha agradat molt aquest carnaval hi ha tu? Ha parset aquest any ens graduem i fem el musical de GRESE a mi m’agrada molt la graduació!!!!!!!!!!
ADEU GUIDA FINS UN ALTRE!!!!!!!!!!!!! ELISABET DE SISÈ.

COM EM VAN LES COSES A SISÈ

Aquest curs me va molt bé meny anglès però intentaré aprovar l`anglès aquest trimestre o en el segon o en el tercer trimestre. Les altres assignatures me van de fàbula. A català l’any passat en els exàmens tenia sis però a sisè trec un set als exàmens i en els dictats d`accents trec  deus i nous coma cinc. En mates notables com sempre, en socials notables i excel·lents, natus igual que socials, castellà bé, reli notables i excel·lents i e.física no ho sé però quan donem voltes al cole quedo quarta perquè els primers són el Lluís, en Fran i el Carlos. Així me van les coses a sisè, Guida.

UNA CARTA PER A LA GUIDA.

Hola Guida és tic molt contenta que magis escrit un comentari a la meva redacció de les meves vacances,ja vec que tu tambè tu has passat d`allo més be amb el teu marit a Menorca.A la mateixa vegada estic trista perquè t`has anat del cole però cada dia penso en tu.A una cosa més espero que et vagi ve com amestra perquè a mi m`agrades molt com a mestre i hem saguiras agradant.Que pena que ja no pudem fer els blogs per els mig dies.Ara la nostra professora de català és la Carmen que tambè és molt bona ensenyant català. UNA ABRAZADA I MIL PETÓN DE LA QUE ERA LA TEVA ALUMNE DE CINQUÈ I DE LA QUE SERA SEMPRE……….FINS UN ALTRE VEGADA QUE ENS ESCRIVIM………………….. D` ELISABET.

Ens translladem!!!!

A partir del curs 2008/09, el bloc de cicle superior ja no serà LA VIDA A L’ESCOLA sinó TREBALLEM UNA MICA, un nou bloc fet per la Sònia pels alumnes de 5è i 6è que conté tota la informació del bloc de l’any passat. Agraïm als alumnes i als pares el seu suport. Clicant al dibuix podeu accedir al nou bloc.

Les meves vacances

100_1132.JPG

Hem estat tot l’estiu a Menorca. Tal vegada ho trobareu estrany, però el que més m’ha agradat han estat els matins. Els matins anàvem a s’hort a collir tomàtigues just abans de que el dia comencés i era com si et poguessis posar dins s’aire. Com si s’alcés un teló. Els arbres s’il·luminaven un rera l’altre i sa marina s’omplia d’ombres i llum. T’embolicava un concert d’ocells contents de què tot tornés a començar: verderols, primaveres, menja-mosques, rupits i caderneres. A mi m´agrada l’estiu perquè et pots posar dins s’aire que et donen els arbres. I llavors amb tot el que has collit de s’hort pots fer uns dinars molt bons perquè els teus amics quedin rodons i contents.

Una setmana van venir n´Astrid amb na Diana, en Ricard i en Màrek. A na Diana li va agradar molt conèixer na Trini, sa nostra cussa. A la foto de dalt som devora una platja que es diu Els Alocs. I a la de baix uns clavells de paper de s’hort.

flors-petit.jpg

Les meves vacances

Hola guida sóc la Lore i ara t´explicarè les meves vacances:
Tot va començar quan s´en va acavar el cole tots contents perque ens anaven de vacances ,uns mès que altres.
La ùltima semana de juny vaig estar amb la meva cosina gran que ens u vam pasar d´allo mès bé!
Tot el mès de juliol i el 1r día de agost vaig anar al casal hispano amb vaig fer moltes amigues
hem vaig trobar a nenes que van vindre l´any pasat i d´altres noves com la Elisa i la Ares que a la Ares la coneixia,feiam classes de hip hop i vam guanyar el premi del concurs que feiam contra mès casals,les profes del meu germà també són amigas meves encara que eran una mica mès grans es deian: Laura , Lídia , Lara , Andrea , Alba i Andrea.Ens u vam pasar molt bé!
Les dues primeres semanes d´agost vaig estar la meva mare.
despres d´aquestes semanes vam anar al poble que es diu Los Giles(Olva-Terol) vaig jugar amb la meva amiga mireia i vaig anar a San Agustín a veure les meves cosines ,al seguent dÍa vam anar a Barracas a veure el meu cosi i la meva cosina i a veure las vaquilles i el toro envulat hem vaig fer una amigue que es deia paula.
Al seguent día vam anar cap a tosa una semaneta molt divertida vam busejar,jugar,balla a la platje,perque una noia va montar in tableru de fusta i totes les nenes, noias i avias ens vam posar a moure la cintura,tambè vam pujar en un tren que et pujaba al castell ens u vam pasar molt bé!!!
Despres estem 3 semanas amb el papa i el pasat cap de setmana vam anar a tarragona amb els meus tiets vam entrar a un parc aquatic que es deia Aquopolis hem vaig pujar a totes les atraccions de grans i de petits desprès vam anar a veure un espectacle de dofíns i lleons maríns va ser molt divertit , hem vaig fer una foto amb el lleo marí hem donava un petó i jo l´abrasaba desprès feia olor a peix, hi havia la piscina gegant on feien l´ espectecle i quan es va acabar vaig anar correns a veure els dofíns el vaig tenir devant meu i el Ruben va dir els dofíns dormen el el mar i el dofí va fer amb el cap cap adalt i cap abaix desprès tornem a tossa de mar i ja cap el cole!!!!
Tinc moltes ganas de veure a les meves amigues tinc nervis a la pancha per comencar el cole!!
petons

Lorena

LES MEVES VACANCES

Hola Guida sóc la Eli i ara t`explicare les meves vacances,la meva familia i jo anshem quedat a qui a Barcelona peró si que em anat a la picina,a la platja,a la muntanya amb els meus amics que són:La Raquel,la Marta,Sergio i molts mes.Per a las nits el meu pare amb comprava un gelat i m`anava a casa a veure la televisio com operacion triunfo,los Serranos ect.Sempre m`ha anava a dormi a las 2o a las 3 de la matinada.Per el matí m`aixecava a las deu imija asmozava i veja las series de Antena tres com Al otro lado del portal,Pipi Cazarlargas .
I en a l`agot al meu pare va tenir vacances i anaven d`excurcions.
Al tibidabo,al zoo,el cinema i a molts llocs mes.
I ja tinc ganes de começar el col·legi.
ADEU ELI.

Tothom sap que es moriran

Cada cinc segons una persona es mor de fam. I el 2008 patiran fam 100 milions més de persones que l’any passat (el 2007 van ser854 milions) degut a la pujada del preu dels aliments. Fa una setmana es van reunir a Roma els dirigents de tots els països del món (Cimera de la FAO) per trobar solucions. I què vos creureu? Han tornat amb les mans buides!!!!. Cap solució!!!! Per què?:

  • Els representants de països rics com Canadà, Austràlia i Estats Units  no volen donar diners amb l’excusa de què els governs no han d’intervenir en assumptes econòmics. Creuen, diuen, que el lliure mercat ho arregla tot.
  • En realitat no ho creuen. Ho diuen per quedar bé. El que passa és que 8 multinacionals controlen el mercat mundial dels aliments i no volen que menjar sigui un DRET HUMÀ, sinó un negoci.

Així i tot hi ha milers de persones que lluiten per canviar la situació. Els representants de les ONGs van a xerrar amb els governs i els polítics per mirar d´influir. Si un dia, tots sortim al carrer els governs rics canviaran. Això és el que pensaven els artistes que van fer aquest vídeo per la fam a l´Àfrica el 1984…. De llavors ençà molts altres cantants han ajudat a conscienciar els joves per un món més just:

[kml_flashembed movie="http://es.youtube.com/v/k2W4-0qUdHY" width="425" height="350" wmode="transparent" /]

CANÇÓ DEDICADA AL MEU COSÍ

[kml_flashembed movie="http://www.goear.com/files/localplayer.swf" width="366" height="75" fvars="file=276c3b7" wmode="transparent" /]

Aquesta cançó va dedicada al meu cosí. Es diu DIRECTO TRAS DIRECTO y és del PORTA.
Jo se la dedico perque la conec gràcies a ell. El meu cosí és un gran fan del RAP, ara us explicaré el que sé del PORTA. Cristian Jiménez (PORTA) va néixer a Barcelona el 1988 i es dedica al món artístic des dels 12 anys, els orígens del seu nom vénen des de llavors, ell pensava que els “RAPERS” tenían noms molt raros i volia tenir un sobrenom i se li va acudir el nom de PORTADOR, però als amics els hi semblava molt llarg i li deien només PORTA. Va gravar una maqueta i va tenir molta sort, ara és un dels millors i ha trionfat , però no li dieu cantant perquè ell es considera un poeta modern.

“Tras cada escenario
3 micros 2 platos
bazzel porta datz y chus
directo tras directo, disfrutamos si estás tu.
Suena el telefonó, nos avisan de un concierto,
nos preparamos para dejaros a todos boquiabiertos
ensayo en una minihabitacion sin aire acondicionado

 

hasta que salgan todos los coros perfeccionados
vamos con la intencion de llenar patios,rebentar batios
de moveros de lado a lado al son de nuestros labios
un dia antes del directo quedan cosas por mejorar
para sorprender a un publico que siemre acaba por flipar
comienzan los nervios,cuando llegamos a la sala
una cola donde siempre hay el tipico raper-bacala
con la mirada intentan humillarnos,
y al final de cada bolo siempre acaban por saludar-nos-
otros entramos con la cabeza bien alta
donde siempre hay algun retrasado mental que nos salta
pijos de mierda,pero todos los demas nos apollan
porque sabe que estos 3 a la mayoria se los follan
empiezan las pruebasde sonido para que salga perfecto
en efecto,chus,porta,bazzel os dejan el pene recto
que no faate dj datz con sus platos en la tabla
para cayar la bocaza del tonto que siempre habla
el ambiente se calienta y gritan que empecemos
calentamos,la liamos y nadie nos hecha los frenos
el publico corea,empiezan a levantar los brazos
y todos como locos nos piden esos temazos

 

estribillo
tras cada escenario
3 micros 2 platos
bazzel porta datz y chus
directo tras directo disfrutamos si estas tu.

 

Porta

 

al principio se actua gratis queda lejos el cache
pierdes dinero en viajes por ser un don nadie sin cd
pero directo tras directo los 4 pillamos tablas
de tener 20 personas de publico a llenar salas
groupis gritan como locas b-boys levantan los brazos
otros tantos furiosos mientras yo canto y uno lazos
pasé de ser telonero a ser artista principal
para que se tragen a otros emsis nos dejan pa el final
como el respeto eso se gana poco a poco
al principio ni ensllabamos y llevavamos mal los coros
es algo que nos pasa a todos, solo otra preocupacion
acabar un tema y no saber cual es la siguiente cancion
al principio tu mirada no estara fija en el publico
de estar estatico a hiperactivo y sentirse unico
aun salimos nerviosos a la tarima
la primera vez que oyes a la peña cantar tus temas te lo flipas
quieras o no alguna vez te toca actuar sin dejay
salta la aguja y hay que volver a darle al play
en el backstage todos de colegueo ,el rap se vive
tener un fayo es desanimo hasta que el publico te sigue
son 3 micros, 2 platos 1 solo escenario
saber disimular por si algo fayo es necesario
las colabos siempre hacen que crujan cuellos
una acapella inedita es de lo mejor de un bolo para ellos
crea tu estilo,tu bolo,tus coros,un show distinto al de todos los otros
le damos tan duro nosotros que hacemos que cambie tu rostro
puedo hacerme un rapidillo sin descanso
me piden otro tema al acabar el bolo y claro me lo marco

 

estribillo
tras cada escenario
3 micros 2 platos
bazzel porta datz y chus
directo tras directo disfrutamos si estas tu.
estribillo x 2

 

chus

 

llega el final i algo te recorre todo el cuerpo
los nervios del principio son sólo un mero recuerdo
todo esto, es algo, mas, que un sentimiento único
t lo transmite el público i es todo lo que necesito
todo va bien si acaba bien o eso dicen
carpe diem, dsfruta de lo que te ofrezco
aunque creas que si no sabes lo que es un concierto
si no me has visto a mi con porta y bazzel en directo
lo partimos con dj datz siempre a los platos
dejamos a cualquier artista en segundo plano
somos los putos amos eso esta claro por supuesto
aunque detras de todo esto hay ilusion i mucho esfuerzo
aunque tengas experiencia cada bolo es diferente
vives muchas cosas nuevas i conoces mucha gente
actuamos casi siempre despues de una buena cena
aunque ver la cara de la peña eso es lo que mas me llena
todo se acaba al fin bajamos del escenario
vamos pa el back stage para descansar un buen rato
pero espera!! la cosa aun no se ha acabado
nos queda charlar con la gente que nos ha apollado
a la peña le mola decir: man os haveis salido
despues del comentario sin querer siempre sonrio
porque me encanta saber que la peña de ahí abajo
no solo escucha tambien valora tu trabajo
despues te piden fotos un autografo y tu edad
acompañado como siempre de:vente pa mi ciudad
la verdad que hacer directos es algo que me apasiona
i quedaros con mi nombre CHUS!!! vengo de barcelona

 

estribillo x 2

 

tras cada escenario
3 micros 2 platos
bazzel porta datz y chus
directo tras directo disfrutamos si estas tu”

 

Raül Aparicio

L’origen de la Terra (6è B)

[kml_flashembed movie="http://es.youtube.com/v/lTsa7nbxRWo" width="425" height="350" wmode="transparent" /]

[kml_flashembed movie="http://es.youtube.com/v/vXHYwFf5R18" width="425" height="350" wmode="transparent" /] 

[kml_flashembed movie="http://es.youtube.com/v/--YPOP4bJG0" width="425" height="350" wmode="transparent" /]

La meva professora Carmen

carmen-imma-petita.jpg

[kml_flashembed movie="http://www.goear.com/files/localplayer.swf" width="366" height="75" fvars="file=7b32849" wmode="transparent" /]

Aquesta cançó la dedico a la meva
professora Carmen perquè no vull
que se’n vagi.
No l´ olvidarem ningú de
la classe de 5è A .
Tambè la dedico a tota aquella
gent que se’n va.
Espero que us agradi.

Trobarem a faltar el teu somriure
diu que ens deixes te’n vas lluny d´aquí

però el record de la vall on vas viure
no l´esborra la pols del camí.

 

El teu front duu la llum de l´albada
ja no el solquen dolors ni treballs
i el vestit amarat de rosada

és vermell com el riu de la vall.

 

Quan arribis a a dalt la carena
mira el riu i la vall que has deixat
i aquest cor que ara et guarda la pena,
tan amarga del teu comiat.

Pels meus companys (Mireia Estrada)

patinatge.gif

Hola, sóc la Mireia i jo dedico la cançó de BOIG PER TÚ per els meus companys de classe i per les meves professores Carmen i Guida. Els dedico aquesta cançó perquè sé que els agrada molt.Vaig conèixer aquesta cançó pel meu tiet. Ell va ser el que m’he la va ensenyar. Va començar que jo vaig anar al cotxe del meu tiet i va posar la cançó, a mi em va agradar molt i li vaig dir que m’he la apuntés en un full. Al cap dels dies m’he la vaig anar aprenent fins que al final m’he la vaig apendra.SomriureRialla

Boig per tu

Aquesta canço se la dedico
als meus amics. Perqué són molt
agradables i simpatics.
Aquesta és la canço que més m’agrada
en català. També se la dedico a la
meva familia: a la meva mare,  al meu pare
i a la meva germana.

Cançó dedicada a la Carme

[kml_flashembed movie="http://www.goear.com/files/localplayer.swf" width="366" height="75" fvars="file=6f7fa89" wmode="transparent" /]

Dedico aquesta cançó a la professora Carme perquè estic contenta d’haver-la conegut, per la seva amistat i el seu suport,  la seva fortalesa, per l’amor a la feina. Per la lleialtat i l’empenta de viure, aquí va aquest escrit:

La chispita del alma, esa pequeña, divina luz, que nunca brilla tan claramente como cuando debe sostenerse contra el embate de la oscuridad. (Carl G. Jung).

Guida