Alimentació a l’escola bressol

L’alimentació a l’escola bressol és variada i equilibrada.

Els infants que prenen biberó, cal que portin la llet en pols i el biberó de casa.

Cada matí s’ofereix fruita als infants com un complement de mig matí i no com un únic esmorzar. En nadons és un treball eventual, que es realitza en petit grup; quan són capaços de seure al voltant de la taula.

El dinar dels infants el serveix l’ escola pública “Rocalba” i està gestionat per l’ajuntament. Els dies que l’ escola Rocalba estigui tancada es farà càrrec del dinar un càtering que es cregui oportú,

Cada dia es gestionen els menús. Els infants que utilitzin aquest servei de forma eventual s’ ha d’ avisar abans de les 10 del matí.

S’ofereixen menús adaptats a cada edat. Aquests menús no es poden treure de l’ escola.

Es respectaran les variants alimentàries  per prescripció mèdica justificada documentalment com pot ser: dieta sense gluten, sense lactosa etc.

En el cas d’ haver de seguir una dieta astringent o restringent cal notificar-ho també abans de les 10 del matí.

El menú de berenar serà a base de fruites de temporada.

Amb la introducció de nous aliments s’ofereixen diferents menús. En el cas del puré de verdures es va introduint, de mica en mica, les verdures, la carn i el peix.

És important la coordinació entre la família i l’escola per anar modificant el tipus d’alimentació.

S’aconsella introduir els aliments nous a casa per descartar possibles al·lèrgies i intoleràncies.

No es poden portar aliments preparats casolanament; ni cap persona pot entrar menjant a l’escola.

A l’escola celebrem els aniversaris dels infants; es dóna la opció a la família de portar fruites de casa, i a l’escola se li prepara un pastís per compartir-lo amb tots els companys. No s’ accepta cap altre tipus d’ aliment ni cap obsequi.

L’escola bressol facilita que les mares puguin continuar l’alletament matern; tant de forma presencial  com mitjançant l’administració de la llet que la mare s’hagi extret prèviament

Cal que la llet materna arribi a l’escola bressol degudament emmagatzemada i transportada en nevera o bossa isotèrmica, en dosis d’una sola presa i en el mateix recipient que s’utilitzarà per administrar la llet a l’infant (etiquetat amb el nom del nen i la data de consumició) ) Si no està en aquestes condicions no s’ acceptarà.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *