Els perills d’Internet

Al bloc de Zonatic hem trobat aquests dos vídeos sobre els perills de publicar molta informació sobre nosaltres a la xarxa.

Una vegada els veiem, hem de fer un comentari amb la nostra opinió. S’ha d’escriure amb la major correcció possible, no estem al messenger ni amb el mòbil, ok? PlorDescarat

Tots els que facin comentaris correctes abans del 26 de gener, tindran 3 punts extra pels Jocs matemàtics.

[kml_flashembed movie="http://www.youtube.com/v/gmN66WB-orA" width="425" height="350" wmode="transparent" /]

[kml_flashembed movie="http://www.youtube.com/v/3W9kuC6-7nU" width="425" height="350" wmode="transparent" /]

20 thoughts on “Els perills d’Internet

 1. Noelia G

  Doncs, jo crec que es molt fort i que veig més greu el primer
  perque li diuen a la noia moltes coses i tot el mon la coneix
  i sap les seves coses personas , bé aixo de el noi del cinema que li ha preguntat que de quin color portava la roba d’interior , aixó a mi no m’agradaria gens, es un descarat preguntant aquestes coses , a ell no l’interesa aixó .
  Es molt millor pensa avans de publicar alguna cosa , perque com en pasi alguna vagada aixó a mi em moro de vergonya i jo mai posaria coses de la meva vida interior.

 2. Miki

  Jo crec que tots els del curs ja ho savem, pero està bé ficar-lo per si algú no ho sabia.

 3. Paula.J

  Hola .

  He vist els dos videos i son molt interesants, i ames tenen tota la raò.
  I a mès a mès las fotos que penjes teves en internet no nòmes les poden veure els
  familiars o els amics, tambè com s’ha pogut veure al de la Sarah tambè li parla gent que no coneix.

  A mi això ja m’ho diuen els meus pares i no ho faig.

  Adeu!!

  Paula.J

 4. Alicia Abadía

  Hola, jo en penso que s’ha d’anar amb molt de compte quan fem us d’internet, perquè cualsevol publicació que fem sobre nosaltres és veritat que ho pot veure tothom.
  He vist els vídeos, i també els trobo interesants. I m’ha semblat bastant interesant el primer, perquè a la Sarah li parlaven persones que no debia cóneixer i que no pensava que haguesín vist el que publicava.

  Jo aixó ja ho sabia, però està bé recordar-ho. Jo sempre intento no posar fotos meves per exemple al metroflog, perquè hi entra molta gent, i si posso alguna meva o d’algú la retoco.
  Tampoc s’ha d’agafar por a internet. 😛 Però s’ha d’anar amb cuidado.

 5. Adrian M

  Hi ha gent que quan posa fotos seves a la xarxa, ( i ja sap el perill que li pot causar ) però aquelles persones volen atreure a la gent desconeguda per ser popular, i deprés s´arrepenteixen. Jo soc com la Paula , vaig posar una foto meva a la xarxa , i pocs dies després em van comentar :
  Que era baixet. y els meus pares em van dar a elegir dos opcions:
  – Borrar el blog definitivament.
  – No posar més fotos meves. com podeu saber em vaig quedar amb la segona opció. jeje!

 6. Jose A.

  Hola a tots! Em possava per veure el nou problema de Matemàtiques, però he vist això i ho he possat. Aquests videos crec que estan bé, per que ensenyan a no fer el que la Sarah, i ens ensenyan també que podria passar. Tens rao, Noelia, lo de la roba interior m’ha sorprès, però si la noia ho deia al seu blog, es normal que li preguntessin. Cambia molt parlar en persona que a través de l’ordinador. I el segon video també m’agradat (no us penseu res dolent, m’agrada l’idea que han possat per solucionar això), crec que es molt cert això. Sí tu posses una foto a un lloc, fen “zaping” amb les pagines o amb enllaços d’altres llocs web poden trobar la foto i expandirla per tot arreu… Bé, donçs m’ha semblat bé que possesis això, Eloi.

  Jose 😀

 7. Raquel

  Jo ja sabia que si posabes les fotos a internet qualsevol podria veure-les però depent de on les penguis la gent no les podia agafar, i ara que hem parlat a classe veig que hi ha gent que ho pot agafar encara que posis la opció que hi ha a vegades perquè no la puguin agafar.
  I les fotos, si te les fas, normalment són per a tu no per a gent que no coneixes i que pot fer cualsevol cosa amb elles, retocar-les, penjar-les ells, fer fotocopies… de tot.
  I al menys a mi no magradaria que agafesin fotos meves.
  I per tots els demes a partir d’ara magradaria que no pengessin fotos meves el els seus blocs, ok?
  I bueno aixo…que a partir d’ara tindriam que intentar pengar menys fotos a internet i si les pengem millor que no es vegin cares ni podi noms.

 8. Adrià J.

  Els dos vídeos estan be i tambe hi ha que tenir cuidat amb aquestes tipus de fotos perque com ha passat al vídeo et la teva pagina la pot mirar tot el que vulgui i es clar.
  adeu!

 9. Mercè Foguet

  Hola a tots i totes!
  En aquesta pàgina del Departament d’Educació trobareu un link a uns materials que us poden servir per treballar més aquest tema.
  Presentació de tres manuals sobre privacitat a Internet per a joves

  http://www20.gencat.cat/portal/site/Educacio/menuitem.c9daa2c559ab545a72623b10b0c0e1a0/?vgnextoid=511f281884294110VgnVCM1000000b0c1e0aRCRD&vgnextchannel=511f281884294110VgnVCM1000000b0c1e0aRCRD&vgnextfmt=detall&contentid=1da47a037b4de110VgnVCM1000008d0c1e0aRCRD

  Espero que us sugui d’utilitat

  Mercè

 10. Eloy Post author

  Moltes gràcies per link Mercè. La setmana vinent farem una ullada, que demà tenim sortida a Barcelona.

 11. arnau

  Es veritat els que diu els videos. I es molt interesant i ja se el que pasaria es molt bon article per la seguretat d’internet.
  Esta molt be e interesant

  Adeu

 12. Dania

  Hola Eloi, cuan has vist el video, després penses que no pots ficar, ni donar ninguna foto perque es molt perillos i despres se’n riuen d’ell/la. (Jo penso)

 13. Anna

  hola!!!
  gracies Eloy apartir d’ara no posare més fotos meves al metroflog.
  i les treure totes les que ting meves encara que suigi masa tard!!
  adeu!!!!!!!

 14. Eva

  La veritad es que es molt greu, perque si despres no pots treure la foto….
  y a sobre que la veguin els demes. pues aixo es greu!

 15. Eloy Post author

  És un tema preocupant, Xavier, i si es comença a fer una mica de pedagogia des de les escoles, potser les coses funcionaran millor.

  Els comentaris de tots són molt interessants. A més a més, us podeu contestar entre vosaltres.

 16. marc munuera

  Yo dic que es un tema delicat per que la gent agafa les fotos dels altres i fan lo que volen
  i sobretot si surts amb pilotes o nomes amb una roba interior.

  Aquest article esta molt be lo dels punts extra jiji

 17. Pingback: COLORAINES » Blog Archive » Exercici mòdul 1

 18. arnau

  Eloy com es pot treure una foto d’internet com la del video (que posa una foto i d’espres hi ha moltes)
  Ho fan copian i enganxan?

  Ho tenen un programa per agafar-la?

Deixa un comentari