“Pressing Catch”,la violencia a l’aula

Hola, estava jo mirant pel www.3cat24.cat i vaig veure aquesta noticia:

Preocupació per l’arrelament del fenomen del “pressing catch” entre nens i adolescents
Es diu “pressing catch” i és una barreja d’esport i espectacle que des de fa anys està de moda als Estats Units, on té un èxit increïble i ha arrossegat milers de fans. Els combats que protagonitzen els lluitadors a sobre del quadrilàter, però, no passen de ser totalment simulats i expressament exagerats. Ara, el fenomen s’ha traslladat als nens i adolescents de les escoles de l’estat espanyol, sobretot gràcies a les emissions que una televisió privada en fa en horari infantil de cap de setmana. Tot plegat ha provocat que els infants imitin el que veuen a la petita pantalla, amb el risc que això pot comportar. Pares, mestres i associacions de teleespectadors han expressat la seva preocupació.
Consideren que els programes de “pressing catch” incompleixen la legislació televisiva en matèria de protecció del menor. És per això que ho han denunciat per escrit a la Secretari d’Estat de Telecomunicacions i per a la Societat de la Informació (SETSI) del Ministeri d’Indústria. Demanen que se’ls consideri programes per a adults i s’obligui al canal de televisió a emetre els combats fora de l’espai protegit per a infants.

Critiquen que aquest tipus d’espais mostren “tècniques d’agressió i claus que només especialistes molt ben preparats físicament i mentalment poden reproduir davant el públic sense produir-se danys de gravetat”. A més, l'”efecte imitatiu” d’aquest espai televisiu està promovent les lluites a les escoles, en molts casos gravades amb mòbils i penjades a internet.

Segons la seva opinió, els espectacles de “pressing catch” “poden perjudicar els menors tant des del punt de vista físic com psíquic”, un extrem que que la llei regula a l’estat espanyol a partir d’una directiva comunitària que prohibeix l’emissió entre les 6 del matí i les 10 del vespre “programes susceptibles de perjudicar el desenvolupament físic, mental o moral dels menors”. “

One thought on ““Pressing Catch”,la violencia a l’aula

Deixa un comentari