CUINA 11-12

Melmelada de Tomata verda i vermella

 

Ingredients :

  • 1kg de Sucre
  • unes gotes de llimona
  • 1 Kg tomata verda i vermella

 

Passos:

1-     Hem esterilitzat els pots.

2-     Desprès hem escaldat  les tomàquets, i les hem pelades.

3-      Les tallem a trossos petits.

4-     Ho posem en una cassola , hi afegim el sucre, ho posem a bullir a foc lent durant una hora. Remenant sovint.

5-     Un cop freda , la posem en pots de vidre.

6-     Els fem bullir 10 minuts al bany maria.

.

Préssec en almívar 29-9-2011

Ingredients :

  • Préssecs,
  • sucre,
  • aigua

 

 

Passos:

1 Esterilitzem els pots de vidre.

2  Pelem els préssecs.

3  Treure el pinyol i tallar els préssecs per la meitat o amb trossos grans.

4  Els posem amb pots de vidre.

5  Hi afegim el sucre i l’aigua.

6  Els fem bullir mitja hora al bany maria.


Codonyat     13-10-2011

 

Ingredients:

  • -750g de sucre
  • -1Kg de codonys

 

Passos:

1-Rentar bé  els codonys

2-Pelar els codonys

3-Traíem els cors i els fiquem a bullir amb una mica d’aigua.

4-tallem els codonys amb trossos molt petits.

5-Ho posem amb el sucre en una olla a bullir a foc lent durant una hora .

6- Ho posem en safates a la nevera durant dos dies.

7- Els traiem del motlle  i ja ens ho podem menjar.

Identificar els ingredients, additius d’un producte

Vam buscar un embolcall d’un aliment havíem de buscar els ingredients i els additius, el numero d’unitats, les instruccions per la conservació, la identificació del lot, la data de caducitat , el país d’origen i la identificació de l’empresa

etuqproductes

Compota de poma   20-10-2011

Ingredients:

  • 2 Kg de pomes
  • ¼ de llimona (tant el suc com la pell)
  • ½ Kg de sucre
  • 1/2 tasseta d’­­­­­­­­­­aigua

Passos:

  1. Pelar i trossejar les ­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­pomes; els traiem el cor.
  2. Posar en una olla l’aigua, ­­­­les pomes,  la pell i el suc de la llimona i afegir-hi el sucre.
  3. Tapar i coure-ho durant 30 minuts a foc mig.
  4. Retirar la pell de llimona i triturar-ho  amb una forquilla.

Per conservar-la es posa amb pots de vidre ben tapats i es deixen bullir 20 minuts al bany maria.

 

 

 

Truitada de trumfes al forn

Ingredients:

  • 6 ous
  • 5 trumfes
  • 2 tomates petites
  • 2 cullerades soperes d’oli d’oliva
  • ½ culleradeta de cafè de sal.

Passos:

  1. Fem coure les trumfes durant 30 minuts en una cassola d’aigua amb sal. Les deixem refredar una mica i els pelem.
  2. Preescalfem el forn a 70º
  3. Tallem les trumfes a daus grossos i les tomates en daus petits.
  4. Trenquem  els ous en un bol i bat-los. Afegeix-hi la sal.
  5. Afegim els trossos de trumfa i de tomata als ous batuts. Posa una mica d’0li d’oliva en cada recipient al forn.
  6. Posem els recipients untats amb oli al forn calent. Passat 5 minuts, els trèiem ( compte que cremen ) hi aboquem la preparació . Ho fem coure 15 minuts a 70º de temp i després 10 minuts a 50º.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

BUNYOLS DE POMA

Ingredients:

4 pomeso

1 llimona

sucre

canyella en pols

100 grams de farina

1 ou

mig sobre de llevat

1 cullerada de mantega

un raig d’oli

100 ml de llet

Passos:

1.    Pela les pomes , talla-les a rodanxes i treu-les-hi el cor . Posa les rodanxes en un plat  i per sobre hi tires una mica de sucre i canyella  i un raig de suc de llimona.Deixa-ho reposar una hora.

2.    Bat la farina , l’ou, la llet , l’oli, el llevat i la mantega desfeta fins a  aconseguir una pasta homogènia .Afegeix-hi el suc que hagin tret les pomes.

3.    Passa les rodanxes de poma per la pasta  i amb l’ajut d’un adult els fregiu en una paella amb oli abundant i ben calent.Posa les rodanxes a sobre d’un plat on hi hagi un paper de cuina perquè absorbeixi l’oli i empolsa-les amb una mica més de sucre.

Bon Profit i a llepar-se els dits!!!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

SUC DE TARONJA NATURAL I SUC DE TARONJA ADULTERAT

suc


FEM PASTES MARIA FARCIDES DE MELMELADA

Recepta made in Dolors

pastes


EXPERIMENTEM AMB EL SENTIT DEL GUST 23-2-2012

ELS QUATRE SABORS

Menjar és una necessitat, un plaer…

Dibuixem, escrivim el que mengem en cada ocasió ( el dia de nadal, un dia normal, el dia del nostre aniversari , el sopar del dissabte…..)

La teva primera recepta, quin és el teu plat favorit, ingredients i com es prepra.

Plaer i necessitats ( el que m’agrada i el que em convé)

Els nutrients

BOMBONS DE NOUS 

Ingredients:

Xocolata

Nous

Una mica de mantega

100 ml de llet

Passos:

1.Trenquem la xocolata i la posem al bany Maria.

2.Mentre esperem que es desfaci la xocolata trenquem les nous i les posem al fons dels motlles.

3.Quan està la xocolata desfeta es posa la llet, la mantega i una mica de nous picades i remenem bé

4.Amb una cullera agafem la xocolata i la posem als motlles.

5.Deixa  reposar i quan la xocolata estigui dura  ja la pots desmotllar.

 

 

PA DE PESSIC PER LA MONA 29-3-12

 

Ingredients:

4persones

3 ous

1 iogurt

1 sobre llevat

3 gots farina

2 gots de sucre

1 got oli d’oliva

Passos::

1. Separem les clares del rovell. Batem les clares per separat.

2. En un bol gran barregem els rovells, amb el iogurt , el sucre , el llevat, i la farina.; fins a aconseguir una pasta homogènia , hi afegim l’oli i les clares d’ou, barrejant-ho molt bé.

3. Deixem reposar uns 15 minuts, tapat amb un drap.

4. Suquem amb mantega un motlle de forn i posem la massa.

5.El posem al forn a 210, durant 5 min. El  tapem amb paper d’alumini perquè no es cremi i el deixem uns 30’.

PER LLEPAR-SE ELS DITS mai tan ben dit

MONA 2012

Farcim amb xocolata, melmelada de maduixa i nata, el pa de pessic.

Decorem amb figures de xocolata i plomes.

I mireu quines mones més boniques i més bones.

 

 

 

 

 


 

19 d’abril

 

Parlem de l’arròs

– Passem un DVD ( en Monti és un gra d’arròs que ens explica l’origen de l’arrós, com es conrea, que cal fer-hi abans d’arribar al consumidor, on està dins de la piràmide nutricional, i els avantatges de menjar sa)

Després cada nen fa una redacció, explicant allò que li ha cridat més l’atenció.

I una recepta , de la manera que més li agrada de menjar l’arrós:

Arròs a la cubana

Amanida d’arròs

Arròs bullit

Paella de marisc

Paella Valenciana

Paella amb caragols

Arròs amb llet……

 

CRISPETES   26 d’abril 

Ingredients:

Panís ( al Pallars blat de moro)

Sal

Sucre

Oli  d’oliva o mantega

Estris necessaris:

Paella amb tapa

Bol

Passos::

1.  Fiquem un rajolí d’oli a la paella

2.  Hem posat el blat de moro a la paella i ho hem tapat.

3.  Quan comencen a petar, movem la paella perquè no es cremin.

4.  Els posem en un bol, desprès els amanim amb sal i sucre al gust.

5.  Crispetes per llepar-se els dits . Vam convidar als més petits i els van agradar molt.

POMES NERET

Ingredients:

pomes

oli

sucre

Estris:

paella

pinces

plat

 

Passos:

­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­Netejar i pelar les pomes.

Treure el cor de les pomes.

Tallar-les a rodanxes una mica gruixudes.

­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­Posar la paella al foc, afegir-hi una mica d’oli d’oliva.

Quan estigui calent, fregir els talls de poma, quan estiguin una mica daurats,

Els traíem , deixant escórrer l’oli.

Els posem  en una plata, hi tirem  unes gotes de llimona ( molt poc)

i ensucra’ls al gust


 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *