SAMFAINA DE CARBASSÓ
Aprofitant els carbassons que hem baixat del nostre hort, avui farem samfaina
Ingredients:
1/5 k de carbassons ¾ k de tomates madures 1 Ceba grossa 2 Grans d’all 1 Got d’oli d’oliva Pebre negre mòlt Sal Passos: 1 Tallar les puntes als carbassons i fes-los a daus.
2. Pela les tomates, eliminant les llavors i trosseja-les.
3. Fes la ceba a la juliana i pica molt menuts els alls.
4. Escalfa l’oli d’oliva en una cassola i sofregeix la ceba i l’all a foc suau durant 4 minuts. Incorpora la tomata i sofregeix-ho tot durant 10 minuts més.
5. Afegeix el carbassó, assaona la samfaina i fes un tomb a tot plegat.
6. Tapa la cassola i deixa-la coure durant 45 minuts , a foc lent . Remenant-la sovint per tal d’evitar que s’agafi.
7. Porta-la a la taula en una safata de servir. |
MELMELADA DE TOMATA VERDAIngredients:
Passos:
1) Hem esterilitzat els pots. 2) Desprès hem escaldat les tomates, i les hem pelades. 3) Les tallem a trossos petits. 4) Ho posem en una cassola , hi afegim el sucre, ho posem a bullir a foc lent durant una hora. Remenant sovint. 5) Un cop freda , la posem en pots de vidre. Els fem bullir 10 minuts al bany maria.
|
ESCALIVADAIngredients:
Passos:
|
CODONYAT 16 d’octubre de 2012
|
PANELLETS
Ingredients:
Massa:
Decoració:
– Ametlles – Pinyons – Avellanes – Cireretes – Coco– Xocolata Passos:
5. Barregem bé, separem una part , hi posem coco; en una altra hi afegim cacau , tornem a barrejar, ho deixem reposar fins l’endemà Panellets:
|
COCA DE RECAPTEIngredients:
Passos:
|
ADOBEM OLIVES 13-11-12
Ingredients:
Passos:
|
PIPES DE CARBASSA 20-11-12Ingredients:
Propietats Les llavors de la carabassa són planes i d’un color verd fosc. Són tremendament beneficioses per al nostre organisme, contenen fins a un 24,5% de proteïnes, àcids grassos i minerals, a més són especialment riques en aminoàcids essencials i en especial en cucurbitita i àcidc ucúrbico. Gràcies a la seva composició tenen propietats antiinflamatòries, i antiparasitàries Passos:
1. Separa les llavors de la carbassa de la polpa 2. Treu l’excés de polpa i esbandir-les suaument amb aigua. Deixa que s’assequin. 3. Prepara una safata per a forn , hi pots col·locar una fulla de paper de cera al llarg de la safata. Col·loca les llavors, escampant-les de forma parella. Si ho desitges, afegeix sal o oli d’oliva per afegir-li un sabor addicional. Cuina les llavors a forn sua durant 20 minuts o fins que obtinguis un color daurat i siguin difícils de tocar. Separa-les abans de menjar perquè es refredin |
GARROTES FREGIDES 27-11-12
Ingredients:
PropietatsLa pastanaga és famosa pel seu contingut en vitamina A, de 2000 a 10.000 UI per 100g de pastanaga (les necessitats diàries d’un adult són de l’ordre de 4000 UI). La vitamina A és fonamental per a les funcions epitelials de la pell i per als pigments dels ulls. També té un contingut important de vitamines C i B. Se li suposen propietats terapèutiques contra l’asma, el nerviossisme i algunes alteracions de la pell. Passos:
|
AIGUA 4-12-12
Avui hem parlat de la importància de l’aigua per una alimentació saludable. El cicle de l’aigua La distribució de l’aigua dolça. Estalvi d’aigua. Usos de l’aigua
|
XOCOLATA DESFETA 21-12-12
Ingredients:
Passos: Per a preparar la xocolata en pols, poseu en un bol el cacau, el sucre , la mantega i remeneu-ho fins que us quedi ben barrejat. Afegiu-hi 1/4 l de llet freda i barregeu-ho. En un cassó al foc, poseu-hi la resta de llet a bullir. Un cop hagi bullit, afegiu-hi la xocolata que abans heu preparat i remeneu-ho ben remenat. Deixeu-la tornar a bullir fins que tingui l’espessor desitjada. Ja per acabar, serviu-la en una tassa. |
TRUMFES DE BOSSA 29-1-13
Ingredients:
Passos:
1 Hem rentat les trumfes i les hem pelades. 2 Les tallem en rodanxes molt fines. 3 Quan l’oli de la paella estigui bullint, anem afegint-hi d’una en una les rodanxes perquè no s’enganxin entre elles. 4 Quan estiguin dauradetes, les traíem , deixant que s’escorrin sobre paper de cuina.
5. Les salem al gust |
CRISPETES 19-2-13
Ingredients:
Blat de moro (panís) Sal Sucre Oli d’oliva o mantega
Estris necessaris: Paella amb tapa bol Passos:: 1. Fiquem un rajolí d’oli a la paella 2. Hem posat el blat de moro a la paella i ho hem tapat. 3. Quan comencen a petar, movem la paella perquè no es cremin. 4. Els posem en un bol, desprès els amanim amb sal i sucre al gust. Crispetes per llepar-se els dits
|
COQUETES DE SANTA TERESA 26-2-2013
Passos:
– Talla el pa a llesques. – En un plat posa la llet i la canyella. – En un altre plat bat els ous – Mulla bé les llesques amb la llet. – A continuació passa-les per l’ou batut i fregeix-les en oli ben calent fins que estiguin daurades. – Escorre-les bé de l’oli i tira-hi pel damunt sucre . |
![]() ![]() ![]() ![]() |
NOUS I AMETLLES GARRAPINYADES 5-3-2013Ingredients:
Passos:
Posem les ametlles 0 nous que tinguem en una tassa per mesurar-les. Les aboquem en una cassola de ferro. Hi posem la mateixa mida de sucre ( si tenim 2 tasses d’ ametlles,hi posem dues tasses de sucre ). També hi posem la meitat de les mides que ens hagin sortit d’ ametlles o nous , d’ aigua( en aquest cas, seria 1 tassa d’ aigua) . Posem la cassola a foc viu fins que comenci a espessir l’ almívar. Llavors, abaixem el foc i continuem remenat. Veurem que l ‘ aigua s’ evapora i el sucre es solidifica. Hem de continuar remenant. Aviat veurem que el sucre torna a desfer-se, i es transforma en un caramel. Quan les ametlles estiguin plenes d’ aquest caramel , ja estan llestes. Les aboquen sobre el marbre,i a mesura que es refreden, les podem anar separant. Per conservar-les bé, les guardem en un pot de vidre. Hem convidat als més petits del cole i les han trobades boníssimes !!!
|
MONES 21-3-13Ingredients:Nocilla o xocolata desfetaNataMelmeladaPa de pessicDecoració de xocolata o figuresAmetlles picadesPassos: |
MACEDÒNIAIngredients:
Passos:1. Netejar les fruites ben netes i trossejar-les a talls petits2. Fer suc amb la taronja.3. Posar les fruites i el suc de taronja en un bol.4. S’hi pot afegir una mica de sucre ( de fet les fruites ja són dolces) i els fruits secs. |
30-4-2013
Avui hem vist un vídeo ” Menjar saludable ” i després amb els més petits unes fitxes sobre diferents aliments, estris de cuina, botigues on comprar … alimentsI després hem tallat pera i plàtan, per berenar i hem convidat als més petits de l’escola. |
TRUITADES AMB OUS D’ÀNEC i DE GALLINA
Ingredients:
Passos:
|
Amanida de raves i espinacsIngredients:
Passos:
Hem collit raves i espinacs a l’Hort I en FEM UNA BONA AMANIDA
|
FANTÀSTIC , ENRIQUIDOR, I ÚTIL PER A LA VIDA.
MOLTES I MOLTES FELICITATS PEL TALLER DE CUINA.