Melmelada de Tomata verda i vermella
Ingredients :
Passos:
1- Hem esterilitzat els pots. 2- Desprès hem escaldat les tomàquets, i les hem pelades. 3- Les tallem a trossos petits. 4- Ho posem en una cassola , hi afegim el sucre, ho posem a bullir a foc lent durant una hora. Remenant sovint. 5- Un cop freda , la posem en pots de vidre. 6- Els fem bullir 10 minuts al bany maria. |
|
Préssec en almívar 29-9-2011Ingredients :
Passos: 1 Esterilitzem els pots de vidre. 2 Pelem els préssecs. 3 Treure el pinyol i tallar els préssecs per la meitat o amb trossos grans. 4 Els posem amb pots de vidre. 5 Hi afegim el sucre i l’aigua. 6 Els fem bullir mitja hora al bany maria. |
|
Codonyat 13-10-2011
Ingredients:
Passos:
1-Rentar bé els codonys 2-Pelar els codonys 3-Traíem els cors i els fiquem a bullir amb una mica d’aigua. 4-tallem els codonys amb trossos molt petits. 5-Ho posem amb el sucre en una olla a bullir a foc lent durant una hora . 6- Ho posem en safates a la nevera durant dos dies. 7- Els traiem del motlle i ja ens ho podem menjar. |
|
Identificar els ingredients, additius d’un producteVam buscar un embolcall d’un aliment havíem de buscar els ingredients i els additius, el numero d’unitats, les instruccions per la conservació, la identificació del lot, la data de caducitat , el país d’origen i la identificació de l’empresa etuqproductesCompota de poma 20-10-2011Ingredients:
Passos:
Per conservar-la es posa amb pots de vidre ben tapats i es deixen bullir 20 minuts al bany maria.
|
|
Truitada de trumfes al fornIngredients:
Passos:
|
|
|
|
SUC DE TARONJA NATURAL I SUC DE TARONJA ADULTERATsuc |
|
FEM PASTES MARIA FARCIDES DE MELMELADARecepta made in Dolors pastes |
|
EXPERIMENTEM AMB EL SENTIT DEL GUST 23-2-2012ELS QUATRE SABORS |
|
Menjar és una necessitat, un plaer…Dibuixem, escrivim el que mengem en cada ocasió ( el dia de nadal, un dia normal, el dia del nostre aniversari , el sopar del dissabte…..) La teva primera recepta, quin és el teu plat favorit, ingredients i com es prepra. Plaer i necessitats ( el que m’agrada i el que em convé) Els nutrients |
|
BOMBONS DE NOUS
Ingredients: Xocolata Nous Una mica de mantega 100 ml de llet Passos: 1.Trenquem la xocolata i la posem al bany Maria. 2.Mentre esperem que es desfaci la xocolata trenquem les nous i les posem al fons dels motlles. 3.Quan està la xocolata desfeta es posa la llet, la mantega i una mica de nous picades i remenem bé 4.Amb una cullera agafem la xocolata i la posem als motlles. 5.Deixa reposar i quan la xocolata estigui dura ja la pots desmotllar.
|
|
PA DE PESSIC PER LA MONA 29-3-12
Ingredients:
4persones 3 ous 1 iogurt 1 sobre llevat 3 gots farina 2 gots de sucre 1 got oli d’oliva Passos:: 1. Separem les clares del rovell. Batem les clares per separat. 2. En un bol gran barregem els rovells, amb el iogurt , el sucre , el llevat, i la farina.; fins a aconseguir una pasta homogènia , hi afegim l’oli i les clares d’ou, barrejant-ho molt bé. 3. Deixem reposar uns 15 minuts, tapat amb un drap. 4. Suquem amb mantega un motlle de forn i posem la massa. 5.El posem al forn a 210, durant 5 min. El tapem amb paper d’alumini perquè no es cremi i el deixem uns 30’. PER LLEPAR-SE ELS DITS mai tan ben dit |
|
MONA 2012
Farcim amb xocolata, melmelada de maduixa i nata, el pa de pessic. Decorem amb figures de xocolata i plomes. I mireu quines mones més boniques i més bones.
19 d’abril
Parlem de l’arròs– Passem un DVD ( en Monti és un gra d’arròs que ens explica l’origen de l’arrós, com es conrea, que cal fer-hi abans d’arribar al consumidor, on està dins de la piràmide nutricional, i els avantatges de menjar sa) Després cada nen fa una redacció, explicant allò que li ha cridat més l’atenció. I una recepta , de la manera que més li agrada de menjar l’arrós: Arròs a la cubana Amanida d’arròs Arròs bullit Paella de marisc Paella Valenciana Paella amb caragols Arròs amb llet……
|
|
CRISPETES 26 d’abril
Ingredients:
Panís ( al Pallars blat de moro) Sal Sucre Oli d’oliva o mantega
Estris necessaris: Paella amb tapa Bol Passos:: 1. Fiquem un rajolí d’oli a la paella 2. Hem posat el blat de moro a la paella i ho hem tapat. 3. Quan comencen a petar, movem la paella perquè no es cremin. 4. Els posem en un bol, desprès els amanim amb sal i sucre al gust. 5. Crispetes per llepar-se els dits . Vam convidar als més petits i els van agradar molt. |
|
POMES NERETIngredients: pomes oli sucre Estris: paella pinces plat
Passos:
Netejar i pelar les pomes.
Treure el cor de les pomes.
Tallar-les a rodanxes una mica gruixudes.
Posar la paella al foc, afegir-hi una mica d’oli d’oliva.
Quan estigui calent, fregir els talls de poma, quan estiguin una mica daurats, Els traíem , deixant escórrer l’oli.
Els posem en una plata, hi tirem unes gotes de llimona ( molt poc) i ensucra’ls al gust |
|