TALLER D’APROFITAMENT D’ALIMENTS

Ahir a la tarda la classe dels mitjans grans vam anar a un taller d’aprofitament alimentari que es va fer al Local Social de Rellinars.

Vam aprendre moltes coses relacionades amb la quantitat de menjar que es malbarata a casa nostra, gairebé un 60% del menjar s’acaba llençant, ja sigui perquè es fa malbé, perquè no ens acabem el què hi ha al plat, o perquè no utilitzem correctament les tècniques de conservació.

A part d’ensenya-nos dues receptes de cuina molt interessants per aprofitar els aliments: el codonyat i la melmelada de pebrot, també ens van donar un consells molt útils per no malbaratar els aliments:

– Comprar productes frescos de temporada i si pot ser de proximitat.

– Planificar la compra i no deixar_nos portar per les ofertes

– Els productes que sabem que no consumirem aviat, és millor congelar-los.

– Cuinar amb mesura, no més quantitat de la necessària.

– Guardar la pasta i l’arròs en un recipient tancat per evitar que hi surtin cucs.

– A la nevera, posar al davant els aliments que s’han de consumir més ràpid i al darrera els més nous; també on hem de col·locar a la nevera cada aliment perquè es conservi millor.

 

Un pensament sobre “TALLER D’APROFITAMENT D’ALIMENTS

  1. Hola mitjans grans!

    Que interessant que sembla aquest taller, oi?

    podeu publicar la recepta del codonyat?? A casa, la Sònia en fa i voldria saber si és ben bé igual o hi ha diferències, i per tant veure si podem millorar la recepta que fem a casa.

    Per cert, us agrada el codonyat? si voleu us en porto i el proveu!

    Xavi

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *