EXPERIMENT MATERIALS

Actualment a la classe estem investigant les caracteristiques  del vidre i les seves propietats amb els projectes compartits del consorci de residus del Bages.

El dijous  18 de febrer a la classe vàrem fer una conversa: sabíem que el vidre a 1500Cº es pot treballar, donar-li forma,etc.., llavors sabíem què passava amb la calor però no sabíem que passaria amb el fred.

Per aquest motiu ens vam plantejar fer un experiments que consistia en posar diferents diferents begudes amb diferents materials (ampolla vidre, llauna i plàstic) amb gas i sense dins d’un congelador per a veure què passava.

Ho vàrem mirar durant 3 dies per mirar quina reacció farien. Vàrem veure que al 1er dia per la tarda la Coca -cola envasada en vidre es va obrir la xapa i va sortir Coca-cola. Al 2on dia pel matí la llauna de coca-cola va petar i l’últim dia (avui) l’ ampolla de plàstic  de Coca-cola s’ha inflat, la llauna d’Aquarius s’ha deformat i l’ampolla  de plàstic d’Aquarius  s’ha deformat una mica.

Encara no hem tret unes conclusions molt clares, però si que sabem que no passa el mateix que amb l’escalfor…

 

congelador

congelador1

2 pensaments sobre “EXPERIMENT MATERIALS

 1. Hola mitjans grans
  M’ha sorpres molt que la ampolla de cocacola ni a petat ni s’ha tret el tap.
  Em podria-ho dir perqué ha passat aixo?
  Moltes grácies i seguiu imbestigant.
  Guille

 2. Hola mitjans grans.

  Heu provat de posar un envàs de vidre (buit) al congelador durant un dia per assegurar-nos que queda ben fred, i després escalfar aigua fins als 100ºC, és a dir, fins que bulli. Treure el recipient del congelador i tirar-hi l’aigua bullint, fent que la temperatura de l’envàs passi d’uns graus per sota a zero a força graus per sobre del zero gaire bé instantàniament.

  No se que pot passar, però hauríeu de vigilar no fos cas que exploti!!!

  fins ara

  Xavi

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *