Visita Museu del Vidre

El dia 6 d’Abril la classe de Mitjans Grans vam anar al museu del vidre a Vimbodí.

Ens van ensenyar moltes coses :  com es feia el vidre, el procediment del vidre, llegendes del seu origen.

Primer vam fer una visita guiada pel Museu on hi havia moltes peces de vidre antigues: primer pots de conserva, setrills, porrons de diferents tipus, …. ens explicava la història del vidre, i mentre fèiem la visita anàvem omplint uns fulls sobre com es treballava, les eines que s’utilitzaven, etc…

Després vam anara veure el forn on el mestre vidrier Paco ens va ensenyar com ell treballava el vidre.  unes de les  coses que vam aprendre  va ser que el vidre al treure el vidre del forn (1000 graus) s’havia que posar a un altre forn a temperatura mes baixa (5oo graus) perquè si el deixem directament a l’exterior el canvi de temperatura faria que es trenqués. També ens va ensenyar la tècnica de bufar vidre.

Després vam fer un taller per reutilitzar un pot de vidre, vam pintar el pot i el vam deixar assecar.

Després vam dinar en un parc i vam tornar cap a casa.DSC01500 DSC01415 DSC01427 DSC01435 DSC01479 DSC01481

DSC01439

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *