VOLEM FER UNA MAQUETA DEL SISTEMA NERVIÓS

 

experiment buit 004_267x200DSCN0097_267x200

 

A la nostra classe estem estudiant el sistema nerviós perquè quan fèiem la conserva de tomàquet ens vam preguntar com notàvem els gustos. Ara ja sabem que les notem a través dels nervis i del cervell, però encara no sabem gaire bé com funcionen tots els sentits.

Llavors vam pensar que era una bona idea per entendre com funciona el sistema nerviós fer una maqueta. ens hem fet una sèrie de preguntes que necessitem saber per poder-la fer. Ens aniria molt bé si vosaltres ens ajudéssiu a contestar-ne algunes:

 • Quantes vèrtebres tenim a la columna vertebral? Com són?
 • Quines parts té el sistema nerviós?
 • Hem de saber com es connecten tots els sentits al cervell i com passen?
 • Com funcionen els impulsos del sistema nerviós? com es connecten?
 • Quants nervis hi ha al cos?
 • Com és de gran el cervell? Pesa 1.200 grams però no sabem les dimensions?
 • Hem de saber les mesures del sistema nerviós ( cerebel, nervis, cervell, bulb raquític, columna….)
 • De quin color són els nervis, el crani i les vèrtebres?
 • De què està rodejat el cervell i la medula?

Necessitem que estigueu molt segurs de la informació que ens envieu, per tant, si ho busqueu per Internet, mireu-ho a diferents pàgines per poder fer bé la maqueta.

2 pensaments sobre “VOLEM FER UNA MAQUETA DEL SISTEMA NERVIÓS

 1. Hola mitjans grans!

  Ostres que difícil!!! Jo no en se gaires coses del sistema nerviós! quan el vaig estudiar ho vaig fer sense cap sentit i tant sols havia de saber de memòria alguns noms i prou i mai ens varem plantejar el fet de perquè quan notem algun gust molt àcid se’n posa la pell de gallina, ni el perquè hi ha zones que si et punxes no notes res, …

  Jo en se poc i us puc ajudar ben poc. Només se que quan les persones tenen molta feina o estan molt atabalats diuen que tenen els nervis a flor de pell, o estan nerviosos, … perquè deu ser?

  Per saber com funcionen els nervis i respondre les preguntes que teniu, pot ser haurem de parlar amb algun metge! en coneixeu algun que us hi pugui ajudar? jo ho podria mirar!

  fins ara

  Xavi

 2. Hola Mitjans Grans,

  Som la Mariona i la Queralt, i us volem dir que estem estudiant el sistema nerviós i ens han dit que el cervell pesa 1.150 gr i el cerebel pesa 100gr. El que no sabem son les mides.

  us anirem seguint per si ho acabeu sabent!

  Mariona i Queralt

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *