Bosses de plàstic zibloc

Sabeu que les bosses de plàstic transparents amb tanca zibloc que solem utilitzar per portar un entrepà, congelar aliments o classificar objectes també poden ser una eina perfecta per algunes activitats creatives o científiques? Mireu, mireu les següents utilitats:

1- Per tenyir fàcilment de color pasta alimentària i poder-la classificar, seriar, fer collarets, polseres, penjolls, cortines i quantitat de coses més.  A Skip to my lou trobareu tota l’informació de com fer-ho.

pasta-tenyida

2- Per descobrir un color secundari a partir dels seus corresponents primaris. La imatge, de Childhood 101, mostra el procés i el resultat de barrejar pintura o colorant vermell i groc (+ crema d’afaitar).

barreja-colors

3- Per aconseguir efectes de marbrejat amb pintures de colors i oli corporal  als quals  es poden afegir altres elements opcionals com purpurines. La proposta és de Frugal Family Fun.

marbrejat-bossa

7 thoughts on “Bosses de plàstic zibloc

 1. GEMMA

  Hola Tere, m’han agradat molt aquestes propostes, sobretot la del marbrejat. En durem alguna a terme a classe, de ben segur!

 2. Teresa Post author

  Ja m’explicaràs.
  Sobre tot comproveu que les bosses estiguin ben tancades!!!!

 3. Magda

  Hola Teresa,
  Sempre dones idees sorprenents. Avui per celebrar que ha arribat la tardor hem fet el marbrejat amb els colors de la tardor, cada nen triava dos colors. Els ha agradat i els ha relaxat molt.

 4. GEMMA

  Hola Tere:
  Ja hem fet akguns dels experiments que ens has presentat.
  A P5 hem fet el de l’espuma d’afeitar i el colorant alimentici, i realment la textura de l’espuma dins la bossa de plàstic és molt agradable. A part de treballar la textura, hem treballat els colors secundàris sortits de les barreges i hem observat si sortia algun color de tardor: verd i taronja. Ah, i amés a més les bosses s’impregnen d’una bona olor.
  La Dolors ha fet el de la pintura, l’oli corporal i una mica de purpurina i queda molt xulo. Nosaltres també ho farem!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *