Tanabata

tanabata

Tanabata, que significa Festival de les Estrelles, és un dels molts festivals que se celebren durant l’estiu al Japó.   La llegenda explica que Isayoh, la princesa teixidora, i Memomaru, el pastor de les estrelles, s’enamoraren tan profundament que descuidaren les seves feines:  el pastor va deixar que les estrelles s’escampessin pel cel i la princesa va deixar de teixir pel seu pare, que era el Rey Celestial. Aquest, enfurismat, va separar la parella  un a  cada  costat del riu i només va permetre, gràcies a  les llàgrimes i el desconsol de la seva filla, que es veiessin un dia a l’any. Aquest dia, en alguns llocs el 7 de juliol i en altres el 7 d’agost, es recorda la llegenda penjant tires de colors pels carrers, moltes d’elles amb desitjos.

 

tanabata2

De : http://www.flickr.com/photos/pdmd/

tanabata3

De: http://www.flickr.com/photos/enggul/

tana28

De Hello Sandwich

2 thoughts on “Tanabata

 1. Mar

  Hola,

  Des del Museu Balaguer fa dos anys varem fer un taller infantil sobre la col·lecció japonesa i vam fer la festa tanabata en la que els nens escrivien els seus deitjos en uns papers de colors i la penjàven en un bambú. Va ser molt divertit! Llàstima que aquí no puc adjuntar les fotos!
  Felicitats pel bloc!!

 2. Teresa Post author

  Mar, si tens les fotos penjades a internet (Picasa, flirck,… o similar) pots donar-nos l’enllaç i les podriem mirar. :0)))) Segur que són fantàstiques.

  La cultura japonesa, i oriental en general, compta amb moltes celebracions i festivals on els desitjos tenen un significat molt important, sobre tot els desitjos adreçats als difunts estimats.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *