Art amb sorra

Arribar a la platja de bon matí permet contemplar la diversitat d’empremtes que queden marcades a la sorra: les petjades dels primers banyistes, el camí recorregut per una gavina, les rodes de les màquines netejadores,  les ondulacions produïdes per les onades… Altres vegades, haurem trobat les restes d’un castell de sorra o, amb una mica de sort, una sorprenent escultura d’algun artista errant. Us imagineu, però, arribar un dia a la platja i trobar-vos-la transformada com si es tractés d’una adaptació d’un jardí zen? Això és el que fa Jim Denevan, un artista californià que troba en la sorra de la platja un dels seus mitjans d’expressió. Un art integrat a la natura (land art), efímer, de grans dimensions i  en la majoria d’ocasions només apreciable en conjunt a través de fotografies aèries. Si us passegeu per la seva web trobareu una gran mostra del seu espectacular art.

jim-denevan

Ahmad Nadalian és un artista persa que també treballa directament amb la natura,  principalment amb la sorra i les pedres. Em criden l’atenció les seves impressions a la sorra de les platges i deserts, que realitza utilitzant cilindres artesanals fets amb materials reciclats, com si es tractessin d’antics segells. Us convido a entrar a  la seva web i a mirar amb calma la seva extensa obra.

ahmad-nadalian

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *