Ous de Pasqua

L’ou ha estat considerat un símbol de renaixement, esperança i fertilitat al llarg de la història. Des de l’edat mitjana, consumir-los i regalar-los durant la Pasqua forma part de la tradició de gran part de cultures. Durant  aquests dies moltes famílies amb canalla, sobre tot del centre i est d’Europa i d’EEUU, es dediquen a decorar ous durs utilitzant principalment colorants alimentaris que, una vegada pintats, amagaran per racons de jardins o camps i hauran de ser trobats pels més menuts.

Ahir, a l’aparador d’una botiga de productes russos, em van cridar l’atenció uns plàstics amb sanefes molt coloristes. La dependenta em va dir que s’utilitzaven per decorar els ous durant aquests en el seu país i em va explicar el procediment que s’havia de seguir. Vaig sortir de la botiga amb dues tires de sanefes i avui he fet la primera prova, la qual teniu aquí documentada:  

 
 

Avui dia, com bé sabeu, les possibilitats de decorar els ous són infinites. Només cal que cerqueu una estona per la xarxa i en trobareu de molt divertides i originals.

De la web de Martha Stewart selecciono tres de les seves nombroses  propostes: uns ous decorats amb adhesius de papallones (que bé podríem anomenar “papallous”), uns ous  plens de confeti d’allò més festiu i uns ous tenyits amb puntes de roba assecats d’una manera molt pràctica.

ous_pasqua1

I a Family Fun us ajudaran a fer aquests ous filats, tan eteris i transparents.

ous-filats

7 thoughts on “Ous de Pasqua

 1. Sther

  Fantàstic Teresa, m’encanten aquests ous russos!
  Ara cal trobar la botiga russa i aquest plàstic màgic
  no serviria el paper de celofana?
  Petons.

 2. Teresa Post author

  Hola Sther, la botiga en qüestió és a la meva “city”, Figueres. Suposo que deuen haver unes quantes botigues similars per altres llocs. Segur que amb papers de cel·lofana, que també hi ha amb dibuixos, pot donar el mateix resulat. És qüestió de provar!
  Una abraçada i bones vacances!

 3. Xènia

  Hola a Barcelona al c/ unió (a prop del costat de les Rambles) hi ha una botiga russa. El que no sé si ho venen.

  Bones vacances!

 4. Teresa Post author

  Hola Carme: es troba al carrer Sant Llàtzer, és la botiga del Boulevard 32 que dóna al carrer.

 5. stella

  Hola Teresa,

  jo visc aprop de Figueres i m’agraderia saber com es diu i a quin carrer esta aquesta botiga russa que tenen aquests plàstics màgics.Moltes gràcies per la teva aportació!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *