L’art del camuflatge

Hi ha animals que tenen l’habilitat de camuflar-se dins el seu entorn canviant el color del seu cos  amb la finalitat de protegir-se o sobreviure, com el camaleó o l’insecte pal. Aquest efecte, però, el podem trobar en molts altres animals com ens mostren les boniques fotografies de la web Telegraph.

 

aranya_cocodril

Cliqueu aquí per veure més imatges

 

Si busquem alguna connexió amb el món de l’art la trobaríem en algunes obres de René Magritte de figures transparents que juguen i es confonen amb el fons, com la porta de “La victoire” (1939) o el colom de “La gran família” (1963).

 

magritte

 

També en aquests llangardaixos camuflats en els  treballs plàstics de nens i nenes de cinquè curs que es mostren en el bloc ARTolazzi. Els veieu?

 

camuflatge

 

I en les performances de l’artista xinès Liu Bolin immortalitzades en fotografies que el fan “desaparèixer” dins espais urbans. Proveu a trobar-lo.

 

liu-bolin1

De Hi-Fructose Magazine

One thought on “L’art del camuflatge

  1. M.Carme Llagostera

    A una colla de mestres de l’ Escola Segimon Comas de Sant Quirze de Besora, ens ha agradat la idea i ho hem posat en pràctica amb els alumnes de cicle superior. Als alumnes també els hi ha agradat!!!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *