Ocells

Ocells: classe d’animals vertebrats bípedes, endoterms (de sang calenta) que ponen ous. N’existeixen unes 10.000 espècies vivents, cosa que els converteix en els vertebrats tetràpodes més diversos. Viuen en ecosistemes d’arreu del món …  Així comença la informació que podem trobar a la wiquipèdia.

Però també n’hi ha altres menes d’ocells, fruit de la imaginació, com aquest bonic mosaic format per una bandada de diferents textures:

mosaic

http://www.inke.nl/order/order.php?cat=birds&prod=owl&lang=nl


Algunes espècies són de roba, com  les d’ Abigail Brown i les de Cotton Bird Designs:

ocells-roba

http://www.abigail-brown.co.uk/fabric-creatures/

http://www.etsy.com/view_listing.php?listing_id=7730024


D’altres de filferro, com aquesta de Cathy Miles:

baby_starling_large1

http://www.cathymiles.com/gallery.asp

I també hi ha ocells que reposen immòbils sobre les branques d’un arbre, com els de Kelsey Nicholson:

arbre

http://www.traywick.com/gallery/nicholson/Interior_Camouflage_Birds


Inspirada en aquestes idees, us en deixo una de pròpia, la qual us convido a ampliar amb els vostres alumnes cercant imatges de siluetes, textures i temàtiques diverses que posteriorment podeu editar amb qualsevol programa d’edició.

Si teniu altres propostes, deixeu-les en un comentari. Recordeu que el bloc es fa gran i es manté amb les vostres aportacions. :o)

8 thoughts on “Ocells

 1. Rosa Maria

  Eo Teresa,
  ja saps que m’encanta el teu bloc i n’he extret algunes idees per posar-les a la pràctica amb els meus nens de P4 i P5 del Far. Justament aquest estiu he creat un petit racó per treballar les siluetes i l’escriptura de l’animal que endevinen. M’ha fet gràcia perquè són gairebé les mateixes però enfocades amb un altre tipus d’objectiu: practicar l’escriptura llire a partir de les siluetes. Sempre és bo comprovar que una mateixa cosa pot ser utilitzada de diferents maneres.
  Bon començament de curs!

 2. Mireia

  Bé potser pregunto massa però amb quin programa d’edició ho has fet? M’agrada la idea i voldria fer-ne una de similar amb temes del mar. Jo també estic organitzant un treball d’identificació de siluetes. On les puc trobar?

  Gràcies

 3. moni

  hola maca!!
  feia temps que no m’hi passava… (ja m’he fet una bona estirada d’orelles)… però entre les vacances i la posada en marxa del setembre he fet una mica el ronso amb el blog. Espero posar-me al dia doncs tens un munt de coses interessants.

  Un petó! (monimenuts)

 4. Teresa Post author

  Hola Rosa Maria i Mireia, això ha estat una transmissió de pensaments. No és la primera vegada que em passa una cosa similar amb temes del bloc.

  Mireia: les siluetes les he buscat pel google-imatges posant “animals silhouettes” o bé posant el nom concret de l’animal al davant de silhouetes. Cal triar-les amb unes mides de pixels adequats (a partir de 400px).

  Mira’t: http://www.arthursclipart.org/silhouettes/animals.htm

  Jo les he editat amb el fireworks, que és un programa que el tenen les escoles. També ho podries fer amb Paint Shop Pro o amb Photoshop. Cal que seleccionis amb la bareta el dins de la silueta i l’esborris per poder posar la imatge de la textura a sota. Ho entens?

  Bé, fins la propera.

  Teresa

 5. Pingback: mirades » Joc de plantilles

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *