Esteve McCurry

visa_pour_imageAquests dies Perpinyà s’omple de fotos, de fotògrafs i d’amants de la fotografia. I és que aquests dies se celebra una nova edició de Visa pour l’image, festival internacional de fotoperiodisme que abarca un gran nombre d’exposicions amb reportatges fotogràfics de diversitat temàtica com guerres, natura, medi ambient, pobles, religions o fets  socials. A part d’aquestes exposicions també es realitzen vetllades de projecció i espais de debat i discussió per a professionals de la fotografia. El festival tancarà portes el proper cap de setmana, o sigui que si us agrada la fotografia i voleu conèixer la feina que fan els fotoperiodistes no us ho perdeu, teniu temps fins diumenge dia 13.

Una vegada feta aquesta introducció anem pel títol de l’entrada: Esteve McCurry, autor de les fotografies que ens van deixar captivats als quatre que compartíem mirades davant d’un munt de reportatges. Per a McCurry cada imatge té una existència autònoma, un espai i una emoció pròpia. Pescadors de Sri Lanka pescant sobre pals, retrats de monjos tibetans, nenes pidolaires de Bombay, hindú remant una barca de flors,…  tot, absolutament tot era perfecte: els colors, les composicions, els enquadraments, la llum …  Allà va sortir la idea de conèixer una mica més a aquest fotògraf i de dedicar-li una, més ben dit, dues entrades  en el bloc dels dos blocaires del grup. Mans al teclat, aviat descobreixo que ja coneixia  alguna cosa d’ell,  doncs es tracta de l’autor del famós retrat de la nena afganesa de mirada intensa publicada en una portada de la revista National Geographic (1984) i que anys més tard tornaria a fotografiar i publicar (2002).

Bé, us deixo amb tres de les fotografies que em van tenir ahir una bona estona bocabadada, tot i que vosaltres les gaudireu en petit format (que no és el mateix). Com en altres ocasions he comentat, penso que fotografies com aquestes poden ser un bon recurs pedagògic per treballar a l’escola, tant des d’un punt de vista instrumental, semàntic i estètic, com social. Apunteu-vos el nom d’aquest fotògraf.

pescadors_sri_lanka
Foto de:
http://www.creativeroots.org/?p=1881

dona_filla_bombay
Foto de:
http://www.hasselblad.co.uk/showcase/steve-mccurry.aspx

barca_india
Foto de:
http://eastanglia.wordpress.com/2009/02/18/holiday/

Si voleu saber-ne més:

Càndid a l’Escala (trobareu la segona -o primera part- d’aquest article, sens dubte molt més profunda).

-Web de Steve McCurry: http://www.stevemccurry.com/main.php

 

4 thoughts on “Esteve McCurry

 1. Càndid

  Molt bona la tria d’imatges, i realment molt aprofitables a l’aula (aquestes i pràcticament totes les de l’exposició).
  ¿Has vits que la dels pescadors es pot aconseguir amb una resolució força digna? Vaig optar per penjar-la a la resolució de la captura original.
  Llàstima de sincronització. I és que això de treballar i tenir horaris és un problema. Ja en farem d’altres d’aquestes; m’ha agradat.
  Ara vaig corrents a fer enllaços del teu bloc al meu.
  Ei, ja estàs a 99269 visites. Crec que un dels 9 és meu; no sé si el 90000, el de 9000 o el de 9.
  Una abraçada.

 2. Teresa Post author

  A la propera entrada compartida haurem d’afinar més. Queda pendent.
  Si, estic apunt de posar sis números al marcador!!!! (avui? demà?) i sé que tu i la Margarita sou dels que més el feu pujar. Gràcies!!!!
  Fins aviat.

 3. Imma

  Del segon cap de setmana de maig fins al 30 de juny hi ha una exposició a Girona (a la Casa de Cultura) dedicada a aquest genial fotògraf.
  Segur que valdrà la pena!

 4. Teresa Post author

  Moltes gràcies per la informació Imma. Jo també tinc pendent d’anar-la a veure. He vist vàries exposicions de McCurry i us asseguro que les seves fotografies no deixen a ningú indiferent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *