Una mà de contes

[kml_rm movie=”http://video.xtec.cat:8080/ramgen/edu3tv/video/tvc/una_ma/001_70118.rm” width=”352″ height=”288″/]Conte: La guerra dels peixos

Fa temps que es va crear Una mà de contes, una producció de Televisió de Catalunya  formada per una  sèrie de contes que a mida que va transcorrent la narració, la mà d’un artista la va il·lustrant. Pintura, collage, tinta xinesa, infografia, performance…  un munt de tècniques diferents acompanyen cada un dels contes.

La novetat és que fa uns mesos aquest fantàstic projecte ha anat molt més enllà, s’ha convertit també en una web on, a part de poder veure més dels 100 contes classificats per autor/a, il·lustrador/a, títol, país, personatges, tècnica, … , compta amb tallers de dibuix, de retall i composició, de contes il·lustrats i de subtitulat, que permeten crear contes nous o adaptar-ne els existents.

La web, a més, compta amb un bloc que es va actualitzant amb experiències relacionades amb els contes i del qual us destacaré un apartat dins els contes entrellaçats: les mans d’una mà de contes. Contes agrupats de cinc en cinc, com els cinc dits de la mà: 5 contes del mar, 5 contes d’animals màgics, 5 contes murris, 5 contes tàctils, …… 5 contes de petons, entre d’altres.

contes_magics.png

contes_tactils.png

contes-petons.png

😉 No em puc estar de comentar que fa unes setmanes vaig poder gaudir de la presentació de la web per part  de Pere Arcas, Director dels Programes i Projectes educatius de TV3. Tot un plaer.

http://www.unamadecontes.cat/

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *