Nit estelada

nits.jpg

Fa uns dies vaig tenir al davant una de les obres d’art que més admiro: La nit estelada de Vincent Van Gogh, la qual, tantes vegades havia vist en imatges i fet observar als meus petits i petites alumnes.

Com que crec que té ben merescut un raconet en aquest bloc, us deixo una presentació amb interpretacions de l’obra fetes per nens i nenes d’infantil i primària que he trobat a Art Sonia, web americana que vaig descobrir ja fa uns quants anys i d’on he tret moltes idees.

http://www.artsonia.com/

Sabeu que aquesta obra també va inspirar la cançó Vincent a Don Mclean?
Engegueu els altaveus i gaudiu-la en aquest vídeo.

 

[kml_flashembed movie=”http://www.youtube.com/v/XObe3_oQ4o4″ width=”425″ height=”350″ wmode=”transparent” /]

8 thoughts on “Nit estelada

 1. Càndid

  Estupenda referència. Especialment la de la cançó d’en Don McLean. Tothom el coneix per l’AMERICAN PIE (que no és el Programa d’Informàtica Educativa d’Amèrica). La cançó VINCENT d’aquell mateix disc, de sempre m’havia agradat molt més, però no havia vist el vídeo ni la traducció que has posat.
  Gràcies.
  No fa gaire he trobat un fotògraf que crec que t’entusiasmarà: http://www.janvonholleben.com/dreams_of_flying.php?n=4
  Salut.

 2. Teresa Post author

  Càndid, celebro que t’agradi també la cançó, escoltar-la pels auriculars de l’exposició al davant de l’obra va ser molt emocionant.

  Les fotografies de Jan von Holleben fa un temps que les vaig descobrir i evidentment em van encantar. Vaig fer una entrada en el bloc precisament amb les de la sèrie Dreams of Flying que són les que m’envies:

  http://blocs.xtec.cat/mbardera/2008/04/29/somnis-voladors/

  De totes maneres, continua enviant-me tot allò que creguis que em pot agradar, sempre hi haurà coses que tu hauràs arribat primer.

  Una abraçada,

 3. Teresa Post author

  Moltes gràcies nois i noies del Bloc de primària del Ceip Ferran Agulló i continueu amb el treball que feu. Felicitats!

 4. cgrant

  Hola , som els nens i nenes del Ceip Sant Salvador de Cercs .
  Ens encanta el teu bloc i sempre ens el mirem i les mestres es copien les coses que tu fas perquè hi troben moltes idees bones !!
  Hem posat la cançó al nostre bloc i els d’anglès la canten !!

  Un petó molt fort dels nens i nenes de Cercs

 5. Teresa Post author

  Hola nens i nenes de Cercs,
  comentaris com el vostre són els que més m’agraden i m’animen a anar penjant coses en el bloc perquè les vostres mestres s’ho puguin “copiar” o inspirar per preparar activitats per vosaltres.

  Sabeu que no conec el vostre poble? l’acabo de situar en el mapa i crec que deu ser un lloc preciós.

  Molts petons!!!

  Teresa

 6. Maria Pau

  Afortunadament jo també vaig poder gaudir d’aquest quadre en directe al “Van Gogh Museum” d’Amsterdam. Sens dubte, vaig sortir-ne meravellada. De fet, el coneixia i l’havia vist en fotografies però va ser fascinant especialment el fet de poder-lo contemplar en directe.
  Ara em conformo amb una rèplica penjada en una de les parets de la meva habitació però no puc negar que “The starry night” m’encanta.

  Ja aniré deixant rastre..

  Maria Pau Teixidor*

 7. Teresa Post author

  Hola Maria Pau, benvinguda al bloc.
  M’alegra coincidir amb tu en l’admiració per la mateixa obra. Pel que veig també deviem coincidir els mateixos dies en el mateix lloc. Hauria estat bé trobar-nos davant del quadre.

  Una abraçada,

  Teresa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *