2008 en imatges

foto20082.jpgfoto20081.jpg 
Aquests darrers dies de desembre s’acostuma a fer balanç i a la televisió, premsa i, ara, també a la xarxa es fan reculls de fets destacats al llarg de l’any. A través del bloc Aprender en la red, el qual acostumo a seguir, vaig a parar a una bona selecció de fotografies representatives d’aquest any que s’acaba penjades la web de Boston.com. Totes elles impressionen, algunes fan posar la pell de gallina i la majoria fan pensar que vivim en un món destructiu.

Fa uns anys que m’agrada visitar les exposicions que fan a Perpinyà de Visa pour l’image, on és impossible pair la quantitat d’imatges dels reportatges foto-periodístics que s’hi exposen, entre les quals, ben segur, s’hi trobaran en una propera edició aquestes del 2008. No vaig fer cap entrada en el seu moment i ara aprofito per recomanar-ne la visita, si la fotografia forma part de les vostres aficions.

Aquesta fotografia, com a recurs a les nostres aules, fa connectar amb el món actual, informa de fets i situacions, desperta sensacions i emocions, ajuda a ser crítics i possiblement a treballar per un món diferent.

7 thoughts on “2008 en imatges

 1. Alba

  BON NADAL “mamein”! molt maques les fotografies, molt impactants..! Aviat any nou i nou viatge:) un petó!

 2. Sàlvia

  Impactants! La cruda realitat en unes poques imatges. A més qu estèticament són perfectes. Gracies per la web recomanada.

  Besadetes

 3. Blanca

  Hola Teresa
  Realment són fotos que no et deixen indiferent però em sembla que hi ha d’haver un moment en que la foto no es pot tirar.
  M’ha fet molta pena la del pare que està sota la pluja i porta els seus fills a sobre la bici. Aquesta tristesa, desgràcia és per un mateix.

 4. Teresa Post author

  Tens raó, Blanca, que hi ha fotos que reflexen situacions molt impactants, que moltes persones no ens atreviriem a fer i que formen part de l’entorn de reporters que es troben en zones de conflicte. Crec que algunes d’elles serveixen per posar de manifest injustícies i poden provocar solucions.
  Evidentment que per utilitzar-les a l’escola cal fer una valoració prèvia i evitar aquelles que poden afectar emocionalment.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *