Gargots

gargots
Havia fullejat vàries vegades Gargots i ahir el vaig comprar. Es tracta d’un llibre per dibuixar i pintar, però també (i és aquí on hi poso més èmfasi) és un llibre que fa rumiar.

Taro Gomi (Tokio 1945), que n’és el seu creador, presenta 334 il·lustracions de traços molt simples que els nens i nenes han de completar a partir d’un suggeriment : “Ohhhhh! Ha vingut un llop! fes alguna cosa per salvar els porquets”, “acoloreix només les coses que t’agradin”, “fes que el lleó sembli ferotge”, …. propostes creatives, obertes, que poden suggerir-ne de noves per fer a l’escola i que també són una alternativa diferent a les típiques imatges per acolorir dels llibres que sovint compren els pares i mares.

Per a la vostra informació us diré que hi ha dos Gargots, 1 i 2 , tots dos editats en català i castellà per l’editorial Coco Books.
Si teniu ocasió, feu-los una ullada i … inspireu-vos.

4 thoughts on “Gargots

 1. Laura

  Només veure la teva recomenació, he anat a buscar el llibre, per fullejar-lo.
  Les il.lustracions estan bé però m’esperava que fossin “més atractives” mirant la portada del llibre.
  Tot i això, és cert que dóna idees que estan molt bé, possiblement algunes les hem fet servir abans: fer la pluja, el vent, un nen amb cara contenta, enfadada, el cos de lleó, del tigre… i d’altres no; però és un llibre que ajuda a pensar i replantejar-se “el pintar per pintar”.
  Gràcies per les teves recomenacions!

 2. Teresa Post author

  Hola Laura,
  precisament una de les coses que jo valoro del llibre són les il·lustracions, que fugen de les que estem acostumats, una mica acaramelades. Tot són gustos.
  Com tot, el llibre és una eina més a tenir en compte.
  Una abraçada.

 3. GEMMA ALONSO

  Hola Tere, saps aquest llibre el vaig descobrir l’any passat, i saps gràcies a qui, a en Jerry. Et dona idees!

 4. Teresa Post author

  Pensa que hi pots disposar, d’aquest i d’un altre semblant que tinc editat en francès. La Dolors es va comprar el nº2 per poser-nos-los intercanviar.
  Ja saps …

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *