Calendaris d’advent

mitjons.jpgFa anys que a la majoria de les aules d’infantil hem importat una tradició forana com és el calendari d’advent. A part de l’element sorpresa que representa el fet d’obrir o descobrir el que amaga cada un dels números que representen els 24 dies de desembre previs al Nadal, el calendari ofereix possibilitats educatives interessants, ja que es tracta d’un bon recurs per treballar la numeració, el pas del temps, el càlcul, … i molts altres aprenentatges i continguts diversos com poemes, endevinalles, cançons o imaginaris de nadal, i evidentment, qualsevol tècnica plàstica.

El calendari el podem elaborar conjuntament amb els nostres alumnes i, com que hi ha quasi tants dies com nens i nenes a l’aula, permet a cada un elaborar un dia concret. Per la xarxa es troben calendaris virtuals, també webs que ens donen idees per fer calendaris creatius, fugint de dibuixos acolorits. He trobat alguns exemples,  senzills, plens de color, bonics i imaginatius (evidentment segons el meu parer).

Si voleu, podeu aportar noves idees (m’encantarà que ho feu. 😉

Imatge mitjons: http://www.marthastewart.com/

advent011.jpg

http://spraguelab.squarespace.com/

calendari-sobres.jpg

http://www.flickr.com/photos/villapeikko/

calendari-penjadors.jpg

http://www.flickr.com/photos/carambatack/

calendari-capses.jpg

http://www.flickr.com/photos/69593289@N00/

6 thoughts on “Calendaris d’advent

 1. Teresa Post author

  Hola Esther,

  serà qüestió d’entretenir-se. Veig que de moment, online no acaba de funcionar (pot ser a partir del dia 1 de desembre?).

  He vist que en el teu bloc (Penscant idees, per les que no ho sabeu) també has penjat un slide amb fotos de calendaris molt originals. És el que “toca”.

  Una forta abraçada!

 2. MªAngeles Canda

  Hola Tere, moltes felicitats per aquest magnific bloc que ens ajuda, a mi personalment a engrescar- me una mica més en la meva feina. Una abraçada.

 3. Teresa Post author

  Hola M. Àngels,
  no pots imaginar-te com m’agrada que les meves companyes de tota la vida els engresqui el meu bloc ara que no estem tan aprop i que sigui aquest una de les coses que ens mantingui connectades.
  Una abraçada per a tu i per a tota la “troupe”.

 4. Esther

  Em vaig fer un embolic… no és on line, és només un pps.

  Aquest que has posat de les capses, amb les capses de formatgets… podria quedar guai.

  L’apuntarem 😉

 5. Berta

  M’han encantat les teves idees… Jo de moment, el que sempre he fet i m’ha funcionat de meravella és decorar 24 caixetes de mistos (diferents mides, ds de molt grosses fina a les més petites) amb diferents tècniques: collage, gomets, etc. Les enganxes en una base de fusta estratègicament perquè totes es puguin obrir, i ja tens un calendari manual que pots penjar a qualsevol paret i on pot guardar petits regals!!

  Gràcies per les idees!!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *