Cartells

cartell-fires-figueres08.jpg

Avui és el dia de Santa Creu, festa major de Figueres, la meva ciutat, i aquest és el cartell que anuncia les fires i festes d’aquest any. És un cartell dissenyat per David Pintor on la creu és la protagonista i segons les seves paraules amb ell ha volgut recuperar l’origen de la festa buscant-hi creus de l’entorn. Bona idea.

Estareu d’acord en que la funció principal del cartell és informar combinant la imatge i el text. És important que els seus elements contrastin, impactin i atraguin l’atenció. La composició ha de ser clara i ben estructurada i evidentment el text ha de ser breu i precís. 

Sabeu que … els primers cartells els podem observar ja en l’obra de l’artista txec Alphonse Mucha, a finals del segle XIX. En els anys 20 i 30 del segle XX molts altres artistes es van expressar i comunicar a través d’ell. També moviments moderns com el Cubisme, el Futurisme, el Dadaisme o l’Expressionisme, o escoles com la Bauhaus, el van utilitzar per projectar les seves idees i formes.

cartells.jpg
Cartells de Alphonse Mucha, Ramon Casas i Toulouse Lautrec

Menció especial es mereixen els cartells republicans de la guerra civil.

2 thoughts on “Cartells

 1. Minerva

  Hola Teresa, doncs si, els cartells de Figueres són especials. Se’n poden destacar molts. Pel que fa als nens, els llibrets que l’ajuntament realitza cada any per nadal amb dibuixos d’alguns nens de les escoles de Figueres, del Tió, dels Reis… És un llibret molt especial. Moltes felicitats pel blog.

 2. Teresa Post author

  Hola Minerva,
  ja m’explicaràs això dels llibrets que fa l’Ajuntament…?¿ …. no sé si et refereixes al triptic informatiu amb les activitats de Nadal.
  Espero que el meu bloc et sigui útil, ara com a estudiant i més tard com a mestra.
  Ens veiem,

  Teresa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *