Experiències competencials.

El passat dimecres 4 de Febrer vaig assistir a una xerrada que organitzava el CREAMAT  per presentar quatre experiències matemàtiques, una per cada etapa educativa obligatòria i una per batxillerat,  adaptades al les competències bàsiques.

Les podeu veure en aquest enllaç, totes quatre són molt interessants i fins i tot de les de secundària i batxillerat en podem aprofitar alguna cosa.

El més interessant, però, va ser el petit debat que es va iniciar un cop acabades les intervencions. Totes les ponents van insistir que no havien creat noves activitats que s’adaptessin a les CCBB, sinó que n’havien utilitzat algunes que ja els funcionaven comprovant que efectivament ja treballaven les competències que demana el nou currículum.

Per poder comprovar aquesta riquesa competencial totes van utilitzar els indicardors que ha elaborat el CREAMAT, dels que ja hem parlat algun cop i que us enllaço aquí.

Segons la seva experiència es tracta d’agafar una activitat de la que estem satisfets, passar-la per ” l’escaner” dels indicadors i, si cal, retocar alguna cosa per millorar-ne la riquesa competencial.

Com molt bé va dir la Montserrat Torras, responsable de primària del CREAMAT, el tema de les competències bàsiques es juga al terreny de l’activitat, a l’aula. Ara només és qüestió que revisem el nostre treball amb els alumnes i ens adonem que JA estem programant per competències

Alfons

20070926klpmatari_1iessco.jpg

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *