Cantem en família
Una proposta musical per a les famílies de l’escola:
L’Helena Cabo va ser entrevistada al Popap educatiu el 26/3/2020 a Catalunya Ràdio i ens parla del valor terapèutic de la música.
L’Helena Cabo i l’Anna Català (Cantem en família) ens fan una proposta ben senzilla però també divertida per aquests dies.
La iniciativa de sortir a cantar als balcons de manera espontània, com sabeu, va néixer a Itàlia.
Elles ens expliquen que:
“Cantar (amb els veÏns, per la finestra, pel balcó) ens acompanya, ens emociona, ens dóna força… també ens ajuda a reforçar els vincles íntims amb nosaltres mateixos, i amb els de casa i a nivell social. Sortir a cantar a balcó ens fa valents i valentes i ens dóna un poder molt sa i necessari a nivell social.”
L’Helena i la seva família, cada vespre, després de sortir a aplaudir al balcó als sanitaris, es posen a cantar amb un nen que viu un parell de balcons més enllà. Explica que, sense veure’s, només sentint-se, es creen moments de molta emoció.
Ens proposa la cançó “Olelé”. És una cançó que permet el diàleg cantat. Us atreviu vosaltres a fer-ho?
Els beneficis de cantar junts, en família:
- ens iguala a petits i grans, per jugar, cantar i sentir
- ens fa vibrar junts a través de l’art
- ens dóna plaer i enriqueix l’ambient familiar
El fet de compartir jocs i activitats plegats amb els fills, com la música, ens fa sentir que estem junts al mateix vaixell, i això ens uneix i ens relaxa. Això ajuda, per exemple, a què, després de tants dies de convivència, quan a pares i mares hem de posar límits als nens (perquè han de fer deures…) també sigui més fàcil.
I, si també voleu compartir una estona escoltant música plegats, i compartir-ho, també relaxa el sistema nerviós i és transformador i ens ajuda a rebaixar les tensions d’aquests moments.
Altres propostes per a compartir música en família que ens fa l’Helena Cabo:
- playlist creada entre tots, sense judicis. escoltar les cançons que cadascú proposa, dir no tant si t’agrada o no t’agrada, sinó què ens fa viure a nivell familiar, quina energia provoca, quins moviments afloren en escoltar-la… si ens fa plorar junts, si ens fa descansar…
- crear coreografies amb les músiques que escoltem, sobretot, mirant els moviments que fan els nostres infants. Molts d’ells són grans experts, movent-se de forma innata. Incorporem moviments a mida que els fan, com picar de peus, picar de mans, si alcen els braços… són moviments naturals de les criatures que anirem incorporant a les coreografies.
- incloure la música a la literatura i els contes: ens ajuda a viure harmoniosament tot el potencial d’un conte. Buscar una música o una cançó que s’hi escaigui, com anar repetint una frase o petita melodia cada cop que passi alguna cosa o que passi la pàgina, amb instruments, o fer veus…
Gaudim de les coses petites que estem començant a valorar aquests dies.
Cantem en família pengen materials cada dia a les xarxes i els propers dies començaran a emetre events per la plataforma zoom (video sessions en directe).
Esperem que us agradin les propostes i les gaudiu,
Una abraçada virtual
Carme Poch
Deixa un comentari