Hannibal: L’origen del mal (2007)

  FITXA TÈCNICA

 • Nom original: Hannibal: L’origen del mal
 • Director i guionistes: Peter Webbe i Thomas Harris
 • Any d’estrena: 16 de març del 2007
 • Durada: 117 minuts
 • Repartiment: Aaran Thomas, Gaspard Ulliel, Gong Li, Helena-Lia Tachovská,Richard Leaf, Dominic West, Rhys Ifans, Michele Wade, Richard Brake, Martin Hub.
 • País d’origen: França
 • Idioma original: Anglès
 • GènereDrama, Thriller, Terror

ARGUMENT

La història de Lecter comença a Europa de l’Est, a la fi de la Segona Guerra Mundial. Hannibal, encara un nen, és testimoni de l’assassinat dels seus pares; però, aquesta serà la menor de les terribles brutalitats que presenciarà i que el canviaran per sempre. Completament sol i sense cap tipus de suport, Hannibal ha de sobreviure en un orfenat soviètic. Passat el temps, es trasllada a París a la recerca d’un familiar, per descobrir que també ha mort. La seva vídua, Lady Musaraki, una bella i misteriosa dama japonesa, l’acollirà a casa seva. Però ni tan sols la tendresa ni l’amor de Lady Musaraki podran esborrar els malsons i els pesars que el turmenten. Gràcies a les seves sorprenents aptituds per a la ciència, Lecter ingressa a la facultat de medicina. Allà desenvoluparà les seves aptituds i aconseguirà les eines necessàries en la seva recerca de venjança contra aquells criminals de guerra que van acabar amb la seva infància i, a més a més, el record encara el turmenta dia i nit. Aquesta recerca encendrà una luxúria ansiosa i despertarà un assassí en sèrie a l’interior d’Hannibal Lecter. L’assassí no va néixer, sinó que va ser creat.

TRÀILER

                   

CRÍTICA

D’aquesta pel·lícula hi ha hagut una segona adaptació de l’obra titulada “El silencio de los corderos”, de Jonathan Demme. 

Principalment, el personatge Hannibal Lecter està inspirat en diversos assassins de sèrie reals de la antiguetat clàssica, i fins i tot respecte a la seva infància hi ha alguna cosa de real en la història.

Personalment, m’ha sorprès molt la pel·lícula ja que ha estat una elecció fortuïta. La trama està ben elaborada, els personatges convencen i Hannibal manté durant tot la pel·lícula la mateixa mirada freda que no deixa indiferent. En aquesta sèrie no hi ha les inoblidables converses de Foster amb Hopkins però sí que hi ha un romanticisme necròfil i poètic més acusat. S’insisteix també en l’humor negre i s’aconsegueixen un nou personatge d’allò més saborós (el milionari canibalitzat per Lecter que es consumeix dia a dia en la seva set de venjança). Finalment, haig de dir que és una pel·lícula més complexa del que em pensava, diferent també, més rica i arriscada, potser pitjor, però per aquests èxits la fan volar en un angoixant cel molt alt.

L’estructura del guió és fantàstica, la pel·lícula aconsegueix endinsar-te en el seu món. El personatge que més ens atrapa pel seu caràcter, la seva complexitat, i la seva peculiaritat del misteriós personatge Hanníbal Lecter. Segons va avançant el film,  les teves emocions respecte aquest personatge aniran canviant, ja que al principi sents por,  i més tard acabes entrant en la seva ment perversa del personatge.

 • Aquesta pel·lícula va obtenir el seu primer premi al mateix any que la van estrenar.
 • 2007: Premis Razzie: 2 nominacions, incloent pitjor seqüela

Quins referents clàssics hi trobeu? Com és l’origen del mal? De quin personatge històric rep el nom el protagonista d’aquesta pel·lícula? Amb quin monstre mitològic el relacionaríeu?…

  Boutaina Anzaui 4t. Eso B (Optativa de llatí)

13 comentaris a “Hannibal: L’origen del mal (2007)

 1. Bonum diem!
  Hannibal Lecter està inspirat en diversos assassins de sèrie reals de la antiguetat clàssica, i fins i tot respecte a la seva infància hi ha alguna cosa de real en la història.
  La película m’ha semblat molt misteriosa.
  Es relaciona amb Licaón, quan es transforma.
  In proximum!

 2. M’ha agradat molt el trailer! així que pel poc que se em sembla bastant interessant i per les crítiques i tot, veure la pelicula. L’argument també m’agrada bastant.

 3. Salve!
  Segueixo dient que totes les idees son molt originals, i ho has fet molt bé, però no trobo molts referents clàssics. Es nota que has treballat però tinc uns quants suggeriments, sense cap mena s’ofensa; en primer lloc es què l’argument que aportes no es ben be un argument sinò una sinopsis, com el que trobem als llibres, i en segon destaco el fet de que no trobo els referents clàssics. Tot i així em sembla un magnífic treball i et felicito.
  Vale!

 4. Salve!!
  Crec que és molt millor la sèrie de Bryan Fuller que la pel.lícula,tot i així,els arguments de tots dos ho trobo interessant.Encara que, l’argument sembla més un spolier que una sinposis.
  Però,tot i això,aquest apunt està molt ben treballat,és nota que has vist la pel.lícula i t’ha agradat.
  Hannibal és relacionat amb Licàon quan es transforma.

 5. XXVI—XI—MMXIV
  Salve!
  D’aquesta pel·lícula no hi havia sentit parlar, però sí havia escoltat la de “El silencio de los corderos”. És una peli bastant intrigant i misteriosa que quan trobi un moment segur que la veig! A més, suposu que els referents clàssics són la transformació de l’Hannibal, la metamorfosis a un animal ferotge.
  Moltes gràcies Boutaina, i moltes felicitats!
  Vale!

 6. Salve!!
  D’aquesta hi havia sentit parlar, pero encara no le vista. Molt bon apunt Boutaina Anzaui. És una peli bona per lo que sembla, quan trobi un moment segur que la veig.
  Vale!!

 7. Es un article molt interessant, está ben fet, peró jo tampoc veig quins son els referents que hi ha en aquest apunt. De totes formes no he vist la pel.lícula, aixi que tampoc puc opinar amb massa exactitut…
  Está molt bé Boutaina, bona feina 🙂

 8. Salve!
  Aquest es un article molt interessant, está ben fet , no veig molts referents classics, però es un molt bon apunt, i llegint l’argument i mirant el trailer, m’ha cridat l’atenció, i veure la pelicula cuan tingui temps.

  😀 Vale!

 9. Salve!
  No havia escoltat a parla mai d’aquesta película, pero el trailes esta molt be i m’agradat molt.
  Molt bon treball!
  Felicitats
  Vale

 10. Salvee!!

  En la meva opinió es un article bastant interessant, no crec que hi hagin mlts referents clássics, però a mesura que anava veient el trailer i anava llegint l apunt em cridava més l’ atenció.

  Vale!:)

 11. Salve!!
  Enhorabona per aquest apunt Boutaina! Crec que està molt ben fet. M’ha agradat molt el tràiler i sembla que està molt bé aquesta pel·lícula. Encara no l’he vist, però n’he sentit parlar d’ella. També m’ha agradat l’argument.
  Vale!

 12. Salve!
  Felicitats per l’apunt, l’he trobat força interessant encara que falten referents clàssics.

 13. Salve!
  Mara meva Boutaina un treball impresionant, la forma de redactar-ho, de exposar el contingut de la película, per a mi es un treball 10!
  Té molt bona pinta la película i sens dubte en quan pugui la mirare!Jo habia sentit parlar de la serie original i de la pelicula els silencio de los corderos, pero no pas d’aquesta, gracies pe descobriment!
  Vale

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *