El Laberinto del Fauno

 

FITXA TÈCNICA

 •  Nom original: El Laberinto del Fauno
 • Director i guionistes: Guillermo del Toro
 • Any d’estrena: 2006
 • Durada: 122 min
 • Repartiment: Ivana Baquero, Sergi López, Maribel Verdú, Doug Jones, Ariadna Gil, Álex Angulo,Federico Luppi, Roger Casamajor, Fernando Tielve, Pepa Pedroche, José Luis Torrijo
 • País d’origen: Espanya
 • Idioma original: espanyol
 • Gènere: fantàstic, thriller i drama

 

ARGUMENT 

Passa a l’ any 1944, durant la postguerra espanyola. Ofelia (Ivana Baquero) i la seva mare, Carmen (Ariadna Gil), que es troba en avançat estat de gestació, es traslladen a un petit poble al qual ha estat destinat el nou marit de Carmen, Vidal (Sergi López), un cruel capità de l’exèrcit franquista pel que la nena no sent cap afecte. La missió de Vidal és acabar amb els últims membres de la resistència republicana que romanen amagats a les muntanyes de la zona. Altres personatges són: Mercedes (Maribel Verdú), la mestressa de claus, i el metge (Álex Angulo) que es farà càrrec del delicat estat de salut de Carmen. Una nit, Ofelia descobreix les ruïnes d’un laberint, i allà es troba amb un faune (Doug Jones), una estranya criatura que li fa una sorprenent revelació: ella és en realitat una princesa, l’última de la seva estirp, i els seus l’esperen des de fa molt de temps. Per poder tornar al seu màgic regne, la nena haurà d’enfrontar-se a tres proves.

 

TRÀILER

 

CRÍTICA

Em va agradar molt. Em va fer tenir molts sentiments en una sola pel·lícula (por, tendresa, alegria, tristesa, sorpresa, …). Una situació dura i real, sense disfresses, es barreja amb un univers de fantasia que encaixa perfectamente. Les ganes d’un nena en una situació tan dramàtica per fugir de la realitat que la porta a crear-se un món de fantasia. Dues històries unides a la perfecció.
Les interpretacions són meravelloses, igual que els escenaris, efectes especials, personatges fantàstics, …
En defintiva, recomano veure aquesta pel·lícula i espero que ens expliqueu tots els referents clàssics que hi trobeu, entre d’altres, no us podeu oblidar de citar el laberint, el faune, les tres proves (com en el conte d’Apuleu que ens hem de llegir Psique i Cupido)…

Blanca Lario
4t ESO Llatí

3 comentaris a “El Laberinto del Fauno

 1. Bonum diem!
  Has fet una molt bona recerca, felicitats.
  Mai no he vista aquesta pel·lícula però després de veure el trailer, me l’apunto a les meves pel·lícules pendents.
  In proximum!

 2. Salve!
  La veritat es que no he vist aquesta películ.la, peró n’he sentit a parlar bastant i m’han donat molt bones opinións seves.
  Si que és una películ.la amb molts referent calssics ja que s’inspira en un mite de grec. Has fet una molt bona feina.
  In proximum!

 3. Salve!
  Aquesta peliculal’he vist més d’un cop i m’encanta tot i que al principi em feia una mica de por, pero que “estudio” llatí, se trobar-ne els referents classics.
  Vale!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *