“Pompeia”, de Paul W. S. Anderson

Pompeia (2014)

FITXA TÈCNICA

Nom original: Pompeii

Director i guionistes: Paul W.S. Anderson

Any d’estrena: 2014

Durada: 1h 44min

Repartiment: Kit Harington, Carrie-Anne Moss, Emily Browning, Adewale Akinnuoye-Agbaje, Jessica Lucas, Jared Harris Shuterland, Currie Graham

País d’origen: Estats Units

Idioma original: Anglès

Gènere: Acció, Aventures

ARGUMENT

Una de les zones més perilloses del món és el Mont del Vesuvi que entra en erupció. Un esclau de vaixell que escolta la notícia i fa tot el possible per tornar a casa per salvar a la seva estimada i al seu millor amic, un gran gladiador sense escapatòria del coliseu, situat al centre de la ciutat. Però la batalla contra la mare naturalesa no serà l’única sinó que es creuarà amb un senador sense consciència que manté al poble sota el seu poder.

Aquesta pel·lícula és una història d’amor, lluita i aventures que ens trasllada a un moment que va marcar a l’Antiga Roma.

TRÀILER
[youtube]https://youtu.be/uWUGF0j9WRo[/youtube]

CRÍTICA

Quan vaig saber que anaven a fer una pel·lícula sobre el que va passar a Pompeia, vaig esperar veure una pel·lícula d’acció, però el director es va basar més en la història d’amor entre Milo i Cassia i recorda més aviat les pel·lícules tipus pèplum i de catàstrofe que la realitat pompeiana. El que més crida l’atenció són els efectes especials que estan molt ben fets, tot i que no reflecteixin ben bé el que va passar a Pompeia, l’erupció del volcà, el tsunami, i la lava que envaeix la ciutat. I s’espera molt el que passarà durant la pel·lícula per acabar fonent-se tot en una història d’amor.
Els actors ho fan bastant bé. A mi especialment m’agrada qui fa de Milo, perquè apart l’he vist a Juego de tronos. El que m’ha sorprès que no sortís gaire és el millor amic d’en Milo.
La pel·lícula no està massa bé. Podrien haver rebuscat més en la història romana i haver-ho recreat a la gran pantalla, perquè la gent que vivia a Pompeia va sofrir molt i a la pel·lícula tampoc es veu gaire. El més interessant és el text inicial de Plini: erant qui metu mortis mortem precarentur; multi ad deos manus tollere, plures nusquam iam deos ullos aeternamque illam et nouissimam noctem mundo interpretabantur. La sabríeu traduir? Què significa? Esteu d’acord amb el que diu? Davant d’una catàstrofe per què l’ésser humà prefereix el suïcidi? A quin escriptor llatí us recorda?

Ariadna Zarcos

4t ESO Llatí opt.3

10 comentaris a ““Pompeia”, de Paul W. S. Anderson

 1. Aquest cap de setmana vaig anar al cinema a veure “Pompeia” i em va agradar més del que creia ja que no n’esperava res. Crec que dóna peu per explicar a classe el que realment va passar, visionar el docudrama, el documental, suscitar les ganes de visitar la zona vesuviana, llegir novel·les com Els últims dies de Pompeia d’Edward Bulwer-Lytton, Pompeia…; per tant, malgrat els efectes especials, els errors històrics (o la manca de personatges com Plini -el vaig trobar a faltar!) i la condensació de la informació respecte a les erupcions plinianes, etc crec que el cinema ens fa una vegada més el favor d’actualitzar els temes clàssics i, en aquest cas, la colpidora erupció del Vesuvi i el patiment dels pompeians.

  Vid. El País

 2. Retroenllaç: Una visita a Pompeia | Aracne fila i fila

 3. Retroenllaç: Abans d’anar a veure Pompeia | Aracne fila i fila

 4. Salve!!
  Enhorabona! Crec que està molt bé aquest treball. He vist aquesta pel·lícula i, personalment, m’esperava una mica més. No explica cap cosa de Pompeia, de la seva història, només se centra en un gladiador que s’enamora d’una noia que no pot aconseguir. Tot i això, la vestimenta i efectes especials estan bé.
  Vale!

 5. Salvee

  Felicitats per aquest treball! Ja havia vist aquesta pel·licula i em va agradar, pot ser perquè m’ esperava una mica menys no ho sé, no explica res de la història de Pompeia, nomès parla d’ un gladiador que està enamorat d’ una noia que mai estarà amb ell.

  Vale!

 6. Bonum diem!

  Aquest pelicula també la vaig veure l’any passat a l’optativa de cultura classica amb l’Aida. Em va agradar molt és molt interessant perque mai saps que passara. La pelicula tracta d’un Gladiador que intenta salvar a la seva amada abans de que Pompeia quedi destruida per un volca.

  Salve!

 7. Salve!
  Està molt bé aquest treball perquè et dona tota la informnació sobre la pel·lícula.
  Es molt divertida i entrertinguda de veure pequè es molt interessant el que passa a Pompeia. I la seva història és molt bonica.
  In proximum!

 8. Salve!
  Aquest treball sobre la pel·lícula està molt bé, ja que explica bastant bé el seu argument i també explica el que milloraria. Jo no he vist la pel·lícula, però m’agradaría veure-la. Nose si en la peli es reflexa bé el sofriment de la pobre gent que va viue l’erupcoó, però em sembla una bona idea l’enfocament de la història en l’amor i no en dolor de la població.
  In proximum!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *